Kamper

Norsk Topphockey

 

En æra er over i Oilers

Pål Gulbrandsen overtok som hovedtrener i Oilers våren 2016. Partene tegnet den gang en 2 + 2 års avtale som innebærer åpning for evaluering midtveis. Etter to sesonger er Pål og Oilers enige om å ikke fortsette samarbeidet. En æra i klubbens historie er med det over. 

Gulbrandsen har jobbet i klubben siden han kom til Stavanger som spiller i 2003 og gjort en fantastisk jobb i mange funksjoner gjennom alle disse årene. I sin debutsesong som hovedtrener leverte han så vel seriemesterskap som gull i NM-sluttspillet. Den nylig avsluttede sesongen ble imidlertid en skuffelse for alle i og rundt klubben.

– Etter en lang runde med evaluering av situasjonen er vi nå enige om at det beste for begge parter er å gå hver til sitt, sier General Manager Pål Haukali Higson til oilers.no

Oilers endte på 6. plass i serien og røk ut av NM-sluttspillet etter tap 4-1 i kamper mot Frisk Asker i kvartfinalen, noe som selvsagt er under klubbens uttalte mål om alltid å være topp 3 i serien og komme til NM finalen.

– Gulbrandsen fikk dessverre ikke like bra mannskap å jobbe med som året før og fikk en vanskeligere jobb å gjøre denne sesongen. Dette har ikke vært en lett prosess og betyr at vi nå får et helt nytt trenerteam som skal lede laget, slår Higson fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Engasjert i boksen. Som alltid. Her fra finaleserien i Askerhallen 2017, som endte med Oilers' og Pål Gulbrandsens 7. kongepokal. (foto: Lars Opstad)

– Men jeg vil takke Pål for et godt, langt og suksessrikt samarbeid gjennom alle disse årene. Pål er hardtarbeidende, ærlig og godt likt av alle. Vi har jobbet godt sammen uansett hvilken rolle han har hatt og jeg kommer til å savne han her i klubben. Men alt har sin tid og nå er vi enige om at det er riktig å skille lag, sier klubbens sportslig ansvarlige.

Grundig evaluering

Oilers har vært igjennom noen ukers evaluering og trenerbyttet er bare ett av flere punkter som nå blir adressert.

– Vi må være tydeligere på å bygge Oilers-kulturen i garderoben. Et av grepene er allerede kjent, ettersom vi har signert flere unggutter oppvokst i klubben. Vi har også hatt et tøft år med tanke på sykdom og slitasje på spillergruppen. Et tett program, mange reiser med overnattinger og behov for trening/kampforberedelser har vært en vanskelig balansegang. Her må vi forbedre rutiner for både trening, kosthold, hvile og reise, sier Higson.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pål Gulbrandsen har vært trener i Oilers siden 2008. Hovedtrener siden 2016. Nå er det dags for et nytt fjes og en ny stemme i guttas garderobe. (foto: Kjetil Garvik)

Vi har i mange år hatt suksess med å hente inn meget gode importspillere, men i år var heller ikke dette like vellykket.

– Som allerede nevnt lyktes ikke vi, spesielt jeg, med å gi Gulbrandsen like godt mannskap som tidligere. Det finnes ingen garantier i denne bransjen, men det er klart at forventningen til spillerne som hentes inn er store. Her må vi lykkes bedre foran kommende sesong. Det er det ingen tvil om, avslutter Higson til oilers.no.

En fantastisk reise

Avtroppende trener Pål Gulbrandsen synes det er litt vemodig å gi seg, samtidig som han ser tilbake på en fantastisk tid i klubben.

– Alt har en ende og etter 10 år med meg i garderoben er det på tide med et nytt fjes og en ny stemme for spillerne. Det hadde selvsagt vært bedre å gi seg etter en god prestasjon med laget. Forrige sesong ble ikke som vi håpet. Det er alle skuffet over og det er jeg som har det sportslige ansvaret. Jeg velger likevel å se tilbake på 10 flotte år som trener og totalt 15 år i klubben med glede, sier Pål Gulbrandsen til oilers.no.

Og minnene står i kø.

– Det har vært litt av en fantastisk reise. Sju kongepokaler. Fire seriegull. Continental Cup. Innflyttingen i DNB Arena. For å nevne noe. Fantastiske opplevelser. Nå vil jeg takke alle dem rundt meg i klubben, familien min og ikke minst alle våre fantastiske supportere, sier avslutter Gulbrandsen.

Nå starter prosessen med å finne en ny hovedtrener. Det er mange kandidater som allerede har henvendt seg, men den aktive jobben med å finne en erstatter starter for fullt nå. Klubben håper å fullføre den jobben i løpet av noen få uker.