Kamper

Norsk Topphockey

 

Endelig ferie for gutta

Det startet med 3000 meter på Stavanger stadion 16. april. Så har det gått slag i slag med ni til ti økter pr. uke. To av dem på is. Hovedansvarlig Eirik Haukali har sammen med assisterende trener Juha Kaunismäki og fysioterapeut Kåre Kvalvik ledet Oilers gjennom en solid treningsperiode. Nå er tiden kommet for en pust i bakken.

 

– I denne gjengen er det ikke vanskelig å drive med høy kvalitet. Laget har sterk indre justis og solid treningskultur, forteller en fornøyd fysisk trener Eirik Haukali til oilers.no.

Han har akkurat sendt oilersspillerne på ferie med egentreningsprogram. En lang off-season periode er historie. Han er imponert over innstillingen og ikke minst evnen til omstilling gutta viste da sluttspillet ble avlyst for andre sesong på rad denne våren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eirik Haukali sammen med deler av gjengen som har lagt off-season 2021 bak seg. Haukis er imponert over den indre driven spillerne har vist og har stor tro på sesongen som kommer. (foto: oilers.no)

– Spillerne fikk to ukers påskeferie til å legge fra seg skuffelsen og hente fram motivasjon til ny oppkjøring. Vi har kjørt på med en stor gruppe fra midten av april, ytterligere supplert med spillerne fra landslaget etter VM, sier Eirik som spesielt vil trekke frem en plussfaktor i treningsopplegget denne gang.

– Kombinasjonen trening off-ice trening og økter på is har gjort det mulig å kvalitetssikre opplegget på en flott glimrende måte. Vi slipper å lære å gå på skøyter igjen i august, sier Haukis med glimt i øyet.

Nå blir det egentrening på gjengen i juli. I august starter pre-season oppkjøring. Eirik blir å finne tett på laget gjennom den perioden også, før han etter seriestart vil veksle mer mellom Oilers og sitt eget foretak Core trening og veiledning.

– Vi er flere som jobber i team med denne delen av treningen. Off-season har for eksempel Juha ledet istreningene mens Kåre har hatt hånd om løpingen. Laget rundt laget er bra. Det ser lovende ut for sesongen som kommer, avslutter Eirik Haukali til oilers.no.