Kamper

Norsk Topphockey

 

Festhelg i Oilersfamilien!

Oppmerksomheten var stor da Oilers 20. mai kalte inn til pressekonferanse for å melde at Kvinner Elite ble en del av klubbens elitesatsing. En viktig dag for sporten var omkvedet såvel lokalt som nasjonalt. Fire måneder senere er oilersjentene klare for seriedebut i DNB Arena. Eventyret går fra ord til handling.

 

Og siste medlem av klubbens elitefamilie gleder seg stort. Som assisterende trener Laura Rollins uttryker det, de er klare for «The beautiful kind of pressure». Laura har fulgt kvinnehockeyen tett hele livet, siden 2011 også i Stavanger. For henne er dette en merkedag.

– Vi går fra å være kvinnelaget i en bredde- og juniorklubb til å være et av elitelagene i norsk hockeys fremste powerhouse. Vi har sørget for mange bannere i Siddishallen. Det er vi stolte av, men nå skal vi sørge for bannere i taket i DNB Arena, sier Laura til oilers.no.

Lagkaptein Sinja Paurat følger opp.

– Nå får laget muligheten til å vinne for en større sak og ta del i videreutviklingen av vinnerkulturen som allerede er sterk i Oilers, sier Sinja.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trenerduoen Laura Rollins (fra venstre) og Marcus Forgaard har sammen med Oilers Kvinner Elites kaptein Sinja Paurat gleden av å ønske publikum velkommen til seriestart i DNB Arena. (foto: Kjetil Garvik)

Tyske Sinja tar med seg hockeyskolering både fra hjemlandet og Canada til Stavanger hvor hun jobber fulltid med hockey. Hun er kaptein på et lag med med mye ungt i rekkene. Det liker hun.

– Som 26-åring er jeg som «eldre» å regne, sier hun med et smil, før hun fortsetter med å skryte av miljøet og holdningene i laget.

– Dette er en supermotivert gjeng hvor alle har respekt for alle. Treningskulturen er også solid, ikke minst siden så mange av jentene deltar i hockeytilbudet på Wang. sier kapteinen.

Hovedtrener Marcus Forgaard gleder seg også over utviklingen og Oilers’ satsing på Kvinner Elite.

– Jeg tror fort vi kunne blitt litt satte etter å ha vunnet såpass mye som vi har de siste sesongene, sier han ærlig.

– Nå får vi stilt krav til oss på en en ny måte. Ikke minst blir vi en del av profesjonelt team hvor trenere og ledere sitter på høy kompetanse. Dermed ligger alt til rette for å utvikle både lag og enkeltspillere. Vårt mål er selvsagt å vinne både seriegull og kongepokal, men også å få så mange jenter som mulig med på landslagene, slår en offensiv hovedtrener fast.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Denne gjengen har vunnet det meste som kan vinnes de siste sesongene. Nå skal de jakte bannere til taket i DNB Arena. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Og det blir en ny hverdag for jentene, selv om avstanden til rammebetingelsene gutta jobber under ennå er stor.

– Vi er ikke der ennå, men det viktig å se på den utviklingen som faktisk finner sted, sier Laura.

– Bare det at klubben nå dekker alle reiser og avgifter knyttet til sporten betyr masse for våre spillere. Jentene slutter ofte i hockeyen for å starte på studier ettersom prisen for å spille blir for stor. Nå kan vi i større grad beholde spillerne lengre. Kanskje kan noen av jentene som har sluttet for å studere medisin komme tilbake og bli leger på laget i samme slengen, sier den tidligere landslagstreneren med glimt i øyet.

Kaptein Sinja er enig.

– Vi kjenner på en genuin vilje for tilrettelegging i møte med ledere og kolleger i Oilers. Da jeg spilte i Berlin gikk vi på et tidspunkt fra å være Berlin Ice Ladies til å bli en del av merkevaren Eisbären. Når alt kom til alt merket vi imidlertid ikke så mye til det. I Oilers er det annerledes. Klubben vil virkelig noe, avslutter Sinja Paurat til oilers.no.

Oilers Kvinner Elite 2021/2022. Foto: Bård Berntsen.