Kamper

Norsk Topphockey

 

Før julen ringes inn

Juleoppholdet nærmer seg. Det skrives og snakkes for tiden mye om den rekordjevne Fjordkraft-ligaen, naturlig nok. Det er imidlertid jevnt og tett på mange arenaer denne vinteren. Oilers sine lag på U20 og Kvinner Elite går begge særdeles spennende sesonginnsprurter i møte.

 

En titt på tabellen i Bambusaligaen viser Oilers på topp til jul, men det er jevnere enn noen gang. Forrige sesongs NM-finalister Oilers og Hasle/Løren deler førsteplassen, foran mjøslagene.

Ikke minst Lillehammer ligger tett på tet, færre kamper spilt til tross. Oilerstrener Marcus Forgaard er ikke overrasket og liker bredden og konkurransen inneværende sesong.

– De fleste tippet vel Hasle/Løren høyt. Lillehammer har imidlertid vist solide takter fra start, og de vant da vi møttes i Hockey Classic. Så skal vi ikke se vekk fra Storhamar, som også har slått oss denne høsten. Jeg tror det kan bli jevnt mellom fire lag til slutt. Det er bra for ligaen, sier Marcus til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oilers Kvinner Elite 2022/2023. Foto: Brian McHattie/Marcus Forgaard.

Sesongens høydepunkt så langt er han ikke i tvil om.

– Storkampen mot Hasle/Løren i DNB Arena siste søndag i november, med fullt trøkk og masse publikum på tribunen, var en rå opplevelse alle i og rundt laget. At det ble en god og spennende match trekker selvsagt heller ikke ned, sier hovedtreneren som også denne sesongen har med seg assistenttrener Laura Rollins i boksen.

Når gjelder det å ta vare på overskuddet gjennom mørketiden, og holde spillerne friske og raske.

– Vi har kommet godt fra det på skadefronten så langt og håper det fortsetter ut sesongen. Som de fleste konkurrentene i ligaen har vi en ung stall, men det er gledelig å se hvordan mange av de yngste går foran. Jeg har god tro på at laget vil hevde seg både i serieinnspurten  og NM-sluttspillet når den tid kommer, avslutter Marcus Forgaard til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kaptein Christina Furseth og resten av Oilers Kvinner Elite tar juleferie på toppen av tabellen sammen med Hasle/Løren. Her fra storkampen mot jentene fra Oslo i DNB Arena 27. november. Et av høstens høydepunkt i Oilersfamilien. (foto: Lard Kristian Aalgaard)

Unggutta på Oilers U20 befinner seg bokstavlig talt i midten av seriespillet. Nytt for sesongen er at det spilles to halvdeler. Den innledende er unnagjort, med Oilers som beste lag foran Vålerenga og Manglerud Star.

I januar starter U20 Elite opp, hvor de fem beste fra første del skal gjøre opp om medaljer og posisjoner foran NM-sluttspillet. Høstens poengfangst blir ikke med videre.

– Vi gleder oss til å spille mange og tette kamper mot de beste lagene. At poengene fra innledende del ikke teller kjennes kanskje litt rart, men vi visste jo det på forhånd. Det er likt for alle, sier assisterende trener Sivert Garvik.

Med hovedtrener Christer Nylund på reise med U18-landslaget er det han som leder treningene i det internasjonale oppholdet. Høstsesongen er han godt fornøyd med.

– Vi er best på de aller fleste statistikker (powerplay, boxplay, dropp, flest mål, færrest mål mot etc.). Det eneste laget vi ikke slo var Vålerenga. Det er jo irriterende, men vi får heldigvis nye muligheter på nyåret, sier Sivert, som tror seriegullet blir en tett fight mellom flere.

– Nevnte Vålerenga og oss er kanskje de fremste favorittene, men også Storhamar og Manglerud Star ser solide ut, avslutter ungguttas assisterende trener til oilers.no.

Oilers U20 gjør unna førjulsøktene vel vitende om at de har vært det beste laget så langt i sesongen. På nyåret skal de møte de andre topplagene i flere kamper. Assisterende trener Sivert Garvik (bildet) gleder seg til en spennende serieinnspurt. foto: (Kjetil Garvik)