Kamper

Norsk Topphockey

 

Første etappe unnagjort

Kalenderen viser juli og spillerne på alle våre lag er i gang med en feriemåned uten felles trening. A-laget legger tradisjonen tro bak seg en solid off-season med variert aktivitet. Fysisk trener Eirik Haukali er godt fornøyd med den første etappen mot ny sesong, og roser guttas innsatsvilje i treningsarbeidet.

 

De regjerende dobbeltmestrene brukte nemlig lite tid til hviling på laurbær. Spillerne skrapte heller på døra til treningsrommet og ville i gang med forberedelsene til ny sesong tidligere enn først planlagt.

– Det stemmer. Tanken var to uker treningsfri etter finalen. Jeg fikk imidlertid melding allerede etter den første. Gutta ville komme i gang. De imponerer meg rett og slett. De jobber hardt, målrettet og selvstendig. Nygjerrige er de også, stadig ute etter nye metoder for å få maksimalt ut av treningen. Det er et kvalitetstegn, forteller Eirik til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gutta legger bak seg en lang og solid treningsperiode, blant annet fra sykkelsetet på SiS. Nå er tiden kommet for en liten pust i bakken med individuelt program før fellestrening starter opp 1. august. foto: (Ann Cathrin Sandsmark)

Selv bruker Oilers’ fysiske trener tid gjennom en sesong til å lese seg opp og planlegge forbereldense inn mot den neste.

– Målet er å utvikle og forbedre opplegget litt fra år til år. Jeg forsøker også å komme med individuelle tilpasninger så langt det går, sier Eirik, som kan se tilbake på sin sjette off-season med hovedansvar for A-laget.

– Denne gang har vi fokusert mer på kvalitet enn kvantitet og vært nøye med restitusjon, ernærring og hvile. Jeg har også forøkt å vri litt på styrkedelen. Mer vekt på eksplosivitet. Vi trener ikke primært for å bli sterkere, men for å bli best mulig rustet for det som skjer på isen. Det idrettsspesifikke perspektivet er viktig, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stadig på jakt etter nye treningsvarianter. Fysisk trenger Eirik Haukali (til venstre) kan se tilbake på sin sjette sesong med hovedansvar for off-season. Haukis er godt fornøyd med treningsinnsatsen gutta har levert før ferien. (foto: Kjetil Garvik)

Eirik er godt fornøyd med gruppa som har vært sammen siden oppstarten i mai.

– Jeg kjenner naturlig nok vår egne spillere best, men vi har også flere gutter fra andre lag som følger vårt opplegg og bidrar positivt. Det mangler jo ikke akkurat på profiler heller, sier han og smiler, og ramser opp karer som Johannes Johannesen, Rudlofs Balcers, Kissa Rødne og Mathias Trettenes som eksempler på lokale «importer» under off-season.

– Som sagt, en flott gjeng å jobbe med. I utgangspunktet har vi kjørt knallhardt mandag og tirsdag, litt roligere onsdag, før full gass igjen torsdag og fredag. Så gjelder det også å ha fokus på skadeforebygging. Finne den gode helheten, sier Eirik, som synes laget ga mange gode responser på treningsgrunnlaget under forrige sesong.

– Vi så godt trente og sterke ut. Se bare på sluttspillet. Spillerne hadde gass igjen på tanken til siste dropp. Vi kom oss også rimlig greit fra det med skader, selv om alltid dukker noe langs veien. Slik vil jeg det skal se ut også neste sesong, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Andre Bjelland Strandborg (til venstre), Ludvig Hoff og resten av gutta kan tørke av treningssyklene, tøye ut og nyte en sommermåned uten felles trening. Første etappe av sesongen 2022/2023 er unnagjort. (foto: Ann Cathrin Sandsmark)

Nå er det egentrening som gjelder i juli. Eirik ser frem til felles oppstart i august.

– Spillerne har individuelle treningsprogram i ferien. Så har vi is i DNB Arena i sommermånedene. Det er også bra, påpeker han.

– Gutta får muligheten til en mykere overgang før regulære istreninger starter opp 1. august. Det er gunstig, ikke minst med tanke på skadeforebygging. Så får vi noen gode uker sammenhengende i oppstarten, før laget reiser sørover på treningsleir og oppkjøring til Chanpions Hockey League.  Jeg tror dette blir veldig bra, avslutter Eirik Haukali til oilers.no

Anders Tangen Henriksen til venstre) og Thomas Berg-Paulsen har treningsgrunnlaget på plass foran sesongen som kommer. (foto: Kjetil Garvik)