Kamper

Norsk Topphockey

 

Hjerterom!

«Når folk kommer til oss møter de en stue. De trenger ikke å ta på maske. De kan være seg selv.» Ordene stammer fra Geir Høyland, daglig leder på Varmestuens Venner. Onsdag fikk Bjørge Tjelta fra Stena Recycling og Oilers’ samfunnskontakt Kjetil Garvik kjenne på gjestfrihet og hjerterom.

 

De to var innom Varmestuen for et deilig måltid kylling med ris og overrekkelse av Tommy Kristiansens siste svarte drakt i Oilers. Og ikke minst med et raus håndslag fra Oilersfamilien.

Klubben valgte nemlig å gi inntektene fra vårens draktauksjon til nettopp Varmestuens Venner. Så toppet det hele seg da Tommys Kristiansens drakt ble med til den årlige golfturneringen i samarbeidsnettverket. Under lynauksjonen la Stena Recycling 50 000 på bordet, i tillegg til at en rekke bedrifter og enkeltpersoner valgte å bidra med små og store beløp på toppen. Det endte med fantastiske 116 000 kroner på Tommys drakt og kølle alene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Paradissvingen 1 er en trygg havn for mange. Her trenger du ingen maske for å komme innom i stuen. Vi i Oilers er stolte av å bidra til det fantastiske arbeid. (Foto: Varmestuen)

Totalt endte inntektene fra auksjon og innsamling på over 200 000 kroner. Og drakten til Tommy? Den gir Stena Recycling videre til Varmestuen.

– Det er her den hører hjemme. I beste Tommy-ånd. Stena har vært sponsor for #91 i en årrekke. Oilers’ samfunnsengasjement er i det hele tatt en viktig grunn for vårt engasjement i klubben, sier Bjørge Tjelta, som til daglig leder Stavanger-filialen til bedriften som nylig bestemte seg for å ta steget opp blant hovedsponsorene i Oilers.

Gjengen på kjøkkenet i Paradissvingen 1 er er både stolte og takknemlige for gaven.

– Vi er jo Oilerssupportere hele gjengen. Sesongkort for kommende sesong er allerede på plass, sier Geir Høiland.

Pengene fra Oilersfamilien kommer godt med.

– Vi leverer mellom 60 og 80 middager daglig. Innkjøpsbudsjettet for mat ligger på omkring 10 000 i måneden, forsteller Åse Høiland. Da er det bare å regne på hva gaven fra Oilers betyr for enkeltmennesker.

Varmestuen handler imidlertid om mer enn mat, og midler som dette muliggjør mye.

– Vi reiser for eksempel fra tid til annen på tur. Vi hadde nylig en reise til Åkrafjordtunet og spiste nydelige kjøttkaker. Det gjør vi gjerne igjen, sier Geir og smiler.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Kjøkkenet på Varmestuen gir 60 til 80 middager til mennesker som trenger det hver dag. Et eget fryserom for ytterligere bærekraft og lagring av råvarer står nå øverst på ønskelisten. Gaven fra Stena og Bjørge Tjelta (til venstre) og resten av Oilersfamilien varmer for Geir Høiland, Åse Høiland og Elin Skjerve. Tommy skal på veggen! (Foto: Kjetil Garvik)

Av større investeringer står et fryserom for å kunne ta ennå bedre vare på maten og handle langsiktig øverst på ønskelisten.

– Vi har et prisanslag på drøyt 200 000 for å få det på plass. Det sier jo også litt om hvor fantastisk en gave som denne fra Oilers er, sier Geir.

– Det vil jo være bærekraft i praksis også. Virkelig i Stena-stil, repliserer Bjørge entusiastisk. Kanskje vi kan utfordre Oilersfamilien og sponsornettverket ytterligere på dette?

Vil du støtte Varmestuens Venner arbeid videre? Du kan lese mer om det de holder på med på denne linken. Konkret om hvordan du kan bidra økonomisk leser du her. Du kan også ta kontakt med oss i Oilers om du har spørsmål. Sammen er vi sterke!