Kamper

Norsk Topphockey

 

Johannes tilbake i Oilers

Etter spill i Sverige de siste sesongene er hinnagutten Johannes Johannesen er tilbake i Stavanger. Landslagsbacken gjør forhåpentligvis comeback for Oilers i bortekampen mot Lillehammer torsdag. Så blir det gjensyn med hjemmepublikummet i DNB Arena i lørdagens oppgjør mot Stjernen. 

Hovedpersonen krysser fingre for at han kan entre isen i Kristins Hall torsdag kveld.

– Jeg kommer til Stavanger onsdag kveld og er klar om det formelle er på plass. Aldri feil å spille for Oilers. Det er hjemme. For min utvikling videre er det viktig å spille mest mulig. Jeg har ambisjoner om å reise utenlands igjen men nå er det Oilers som gjelder, sier Johannes til oilers.no

Oilerstrener Pål Gulbrandsen er fornøyd med å ha #4 tilbake i backkorpset.

– Johannes er klasse. Det er ikke noe å lure på. Vi har vært i dialog for å få ham tilbake til Stavanger en stund. Hans situasjon i Sverige har ikke vært optimal i forhold til karrieren videre, og vi er nå enige med Johannes og Frølunda om at han fristilles og spiller for oss resten av sesongen, sier Pål.

Han beskriver comebacket som positivt for alle parter.

– Vi trenger Johannes sine kvaliteter i laget. Han har internasjonale mesterskap å jobbe mot denne sesongen. Det skal vi sørge for at han stiller best mulig forberedt til, sier en fornøyd oilerstrener.

Johannes Johannesen er tilbake i Oilers og med i troppen som møter Lillehammer i Kristins Hall torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Johannes spilte for Oilers sist i finaleserien mot Lørenskog april 2016 og var en viktig brikke i laget som ble dobbeltmester den sesongen. Siden har han vært en del av SHL-laget Frölunda Indians i Gøteborg. Han har i perioden også vært på utlån til Orskarshamn og Leksands IF i Hockeyallsvenskan, samtidig som han har spilt jevnlig på det norske A-landslaget.

Du kan lese Johannes’ statistikk på Eliteprospects. 

Johannes Johannesen mottok prisen GET Rookie Of The Year, her overrekt av Arve Myrand i DNB Arena, sesongen 2015/16. Siden den gang har hinnagutten spilt hockey i Sverige. Nå er han tilbake i Stavanger. (foto: Oddmund Sola)