Kamper

Norsk Topphockey

 

Juha tilbake til junioravdelingen

Juha Kaunismäki er inne i sin femte sesong som assisterende trener for A-laget. Det blir også hans siste i denne omgang. Juha skal tilbake til gamlejobben som sportslig ansvarlig for klubbens juniorarbeid.  Samtidig er det klart at U20-trener Christer Nylund ser mot nye karriereveier neste høst.

 

– Egentlig er dette å gå tilbake til jobben min. Jeg har bare hatt permisjon til å være assisterende trener for A-laget, sier Juha og smiler.

Det har han selsvagt rett i. Etter å ha løftet den første byttå for Oilers i ny arena våren 2013 la kapteinen de aktive skøytene på hylla og tok over som leder for klubbens juniorsatsing. Sesongen 2023/2024 er det klart for retur.

– Jeg vil ikke sette de to jobbene opp mot hverandre. Å velge blir et luksusproblem. Tiden i A-lagets trenerteam har lært meg mye, ikke minst om hva unge spillere i seniortroppen trenger å ha med seg av ballast. Det kan jeg ta med meg tilbake der jeg kom fra og forsterke den overordnede koordineringen og kvalitetessikringen i junioravdelingen. Trenerne for de ulike lagene kan da få jobbe mer spesifikt inn mot sine spillere, sier Juha, som også undertreker at dette er klubbens interesse.

– Jeg er motivert for dette, men det er også noe som er bestemt i samråd med klubbens ledelse, påpeker han.

Forsterket talentsatsing

Juhas comeback i gamlejobben med andre ord et uttrykk prioritering fra Oilers’ side. Klubben ønsker økt fokus på spillerutvikling  og arbeidet med egne talenter.

– Dette er selvsagt ingen nyhet. Vi har lenge brukt ressurser på dette, noe vi også ser gode resultater av, sier sportssjef Pål Higson til oilers.no.

– Skal vi nå målet som er å ta opp 1-2 spillere fra egen stall til seniortroppen hver sesong kreves det imidlertid mer. Juha var historisk viktig da vi satte i gang dette arbeidet. Nå ønsker vi ham tilbake på post, sier Pål.

Han har vært Todd Bjorkstrands høyre hånd på A-laget siden sesongen 2018/2019. Nå går ferden tilbake til jobben som sportslig ansvarlig for klubbens juniorarbeid. Tilbake til et langsiktig maratonløp etter å ha sprintet 100-metere i fem år som hovedpersonen selv breskriver det. (foto: Kjetil Garvik)

Juha forstetter altså som Todd Bjorkstrands assistent ut sesongen, men ønsker allerede nå tenke langsiktig rundt trenerkabalen for juniorlagene. Det er nå klart at U20-trener Christer Nylund ikke fortsetter i jobben. Christer trives godt i DNB Arena, men ønsker også å holde døren åpen for nye utfordringer.

Seniorlag neste?

– Tja, kanskje tiden er inne? Alt har sin tid. Jeg har vært trenger på juniornivå lenge og er åpen for nye utfordringer. Jeg har i alle fall lyst å se nærmere på muligheter som måtte dukke opp, sier Christer Nylund til oilers.no.

Tiden i Oilers har han bare godt å si om.

– Dette har vært flotte år for meg. Jeg har fått jobbe med flotte ungdommer og kunnskapsrike kolleger i en organisasjon som er profesjonell på alle plan. I tillegg har jeg fått bli kjent med en klubb som virkelig bryr seg om mennesker, også utenfor isen, sier han.

Ros fra sjefen

– Christer har gjort og gjør en veldig god jobb i Oilers. Vi har mye å takke ham for, sier Pål, og peker ikke minst på hans evne til å se det litt større bildet i arbeidet.

– Han er en god kommunikator og flink til å se hver enkelt spiller. En kombinasjon som gjerne får det beste ut av dem han jobber med, skryter sportssjefen.

God tid

To endringer i kabalen som må jobbes med inn mot kommende sesong med andre ord.

– Juha og Christer blir begge værende i sine stillinger ut sesongen, så vi har heldigvis tid til å finne gode løsninger. Arbeidet med å sette sammen trenerteamet på juniorsiden ligger i stor grad hos Juha. Når det gjelder assisterende trener på A-laget er jeg trygg på at vi skal få en god løsning på plass når tiden er inne, avslutter Pål Higson til oilers.no.

Christer Nylund er inne i sin fjerde sesong som sjef i garderoben til Oilers U20. Nå overlater han stafettpinnen til nye krefter. (foto: Kjetil Garvik)