Kamper

Norsk Topphockey

 

Juleavslutning med historisk sus

For spillere og støtteapparat er dette selvsagt bare en vanlig hockeykamp. For all del, siste oppgjør før et velfortjent juleopphold kribler nok litt ekstra, men andre refleksjoner får komme i etterkant. Fra utsiden er det derimot ikke til å legge skjul på at guttas siste kamp på rivingsklare Jordal Amfi får tankene til å fly litt ekstra.

OL-anlegget fra 1952 har nemlig en spesiell plass i norsk hockey. For hjemmelaget Vålerenga selvsagt aller mest. Men også for motstanderne. I Oilers har bortekampene på Jordal nærmest blitt opplest og vedtatt som et svart kapittel. Helheten er derimot ikke like fæl som mange vil ha det til.

Tunge serieavslutninger

For all del, vi har negativ totalsum i Våleregas stue. Vi har tapt kamper jevnt og trutt.

Et par grufulle serieavslutninger svir ekstra. Oilers kunne med seier sikret klubbens første seriemedalje i siste runde vinteren 2006. Det endte med mageplask 9-3 og fjerdeplass.

Vinteren 2014 var det ennå verre. Seier ville gitt seriegull. Vi ble pisset ut 7-1 og henvist til nest øverste pallplass.

Flere oppturer

Oilers har derimot også feiret viktige, avgjørende seiere på Jordal. Hvem husker ikke Martin Strandfeldts overtidsmål i finale #5 i 2010, som la grunnlaget for klubbens første pokal få dager etterpå.

Eller hjemmekamp på bortebane tre sesonger senere. For ikke å snakke om seriegullet 2015/16 som ble sikret på nettopp Vålerengas hjemmebane. Eksempler på gode opplevelser på Jordal for Oilers, og de er ikke de eneste.

Men tilbake til utgangspunktet. Vi vant den første eliteseriekampen vi spilte på Jordal. Denne lørdagen har vi sjansen til også vinne den siste!

Oilers vant sin første kamp på Jordal 12. oktober 2003. Får Coach Gulbrandsen (den gang spiller, i midten på bildet) mer å juble for i sin siste kamp på den rivingsklare OL-arenaen fra 1952? (faksimile fra Rogalands Avis)

Troppen

Peter Lorentzen er tilbake i laget etter å ha stått over torsdagens oppgjør mot Kongsvinger. Anders Henriksen og Petter Røste Fossen er fremdeles ute.

Følg kampen

Nedslepp på Jordal Amfi er 16.00.

Abonnerer du på TV2 Sumo kan du se oppgjøret direkte på denne linken.

Du finner som alltid fakta fra oppgjøret på Hockey Live.

Vi holder også våre følgere på Twitter oppdatert på utviklingen i kampen.