Kamper

Norsk Topphockey

 

Juniorteamet jobber på

Den sportslige satsingen i Oilers består av mer enn Kvinner og Herrer Elite. Trenere på U20, U18, U16 og skoletilbudet Oilers Topphockey er alle ansatt i klubben. Tidligere kaptein og klubbauta Juha Kaunismäki trekker i trådene. Forberedelsene til ny sesong er for lengst i gang.

 

– Jeg koser meg. Nå er jeg i gang med min andre sesong i gamlejobben, sier Kaunis. Han er tilbake som Head of Coaches i junioravdelingen, etter fem sesonger som assisterende trener på A-laget

Vi kan se tilbake på en flott sesong for våre juniorlag, både hva gjelder utvikling av enkeltspillere og resultater i respektive ligaer. At U20 endte med både serie- og NM-gull er selvsagt ekstra stas. U18 leverte imidlertid også flott sesong med plass i norgesmesterskapets Final Four. U16 på sin side nådde finalen i forbundscupen, som er årsklassens sluttspill, hvor det ble tap for Storhamar.

Kontinuitet og krydder

Da er det lett å forstå at Juha er fornøyd med å beholde brorparten av sitt team sesongen som kommer.

– Kontinuitet er viktig. Jørgen Forgaard og Sander Bjelland fortsetter med U20. Fredrik Meling, som forrige sesong var assisterende trener på U16, blir det samme på U18. Sivert Garvik fortsetter som trener for U16, nå i tospann med sin gamle lagkamerat Matthieu Launay. For ikke å glemme Dennis Sveum og Sakari Lindfors, som bidrar med sin kompetanse på fysikk og keeperplass, sier juniorsjefen fornøyd.

Så kan vi ønske en spennende nykommer velkommen som hovedtrener på U18.

– Det stemmer. Litt krydder fra Ungarn, som virkelig er på gang som hockeynasjon. Han heter Tamas Fodor, er 26 år og tar med seg solid skolering etter hockeymaster fra Sverige og Finland. Vi har ikke minst solide referanser på ham fra Olli Hällfors (tidligere assisterende trener i Oilers) som har jobbet med han som assistent i Vaasa. Tamas blir et flott tilskudd hos oss, sier Juha.

Saken fortsetter under bildet.

Team Juha tar nye tak. Sivert Garvik (fra venstre, U16), Dennis Sveum (fysisk trener), Juha Kaunismäki (Head of coaches), Jørgen Forgaard (U20, Oilers Topphockey) og Henrik Kaspersen (SiS, Stavanger Hockey Academy) er blant mange bidragsytere til Hockeybyen Stavangers solide juniorarbeid. (Foto: Kjetil Garvik)

Juha ønsker også å skryte av de mange som bidrar til utviklingsarbeidet lokalt, ikke minst skoletilbudet og samarbeidet med med breddeklubben Stavanger Hockey.

– Alt henger jo sammen med alt. Oilers Topphockey tilbys både på Wang, Svithun og Jåttå. Tidligere oilersspiller og trener Pål Gulbrandsen bidrar to dager i uken. Strålende. Igor og Igor, som også leder de ukrainske ungguttene i Forus/Sandnes Ravens, gjør en flott innsats for Stavanger Hockey Academy (SHA). Vårt samarbeid med SiS på Ullandhaug (studentskipnadens treningssenter) bør også nevnes. Listen kunne vært mye lengre. Utviklingsarbeidet i Hockeybyen Stavanger har blitt en nasjonal merkevare, slår Juha fast.

Ja takk begge deler

Men tilbake til våre lag i juniorligaene. Det handler aller mest om utvikling og prosesser som måles etter andre parameter enn tall og titler. Juha liker å se dette inn i en større sammenheng.

– Spillerutvikling er det viktigste vi driver med. Alle valg og prioriteringer må gjøres med dette klart for øye. Å prestere er imidlertid også en del av en sunn utvikling. Sette mål og være villig til å investere det som kreves for å nå dem, så vel individuelt som del av et lag, sier en av Oilers’ fremste lagspillere gjennom tidene.

Han vet han snakker om, og han er stolt av mannskapet klubben disponerer i juniorarbeidet.

– De unge spillerne møter typer som vet hva det koster å nå så langt som mulig. Se på Dennis Sveum, norsk hockeys mestvinnende spiller gjennom tidene. Se på Jøgga (Jørgen Forgaard, red.anm.) og Sander som tok dobbeltgull med U20 denne sesongen. Eller Sivert som vant med U20 og var del av teamet rundt A-lagets The Double forrige sesong. For å nevne noen. Deres erfaringer forplanter seg videre til ungdommene de jobber med og hjelper hver enkelt spiller til å bli den beste utgaven av seg selv. Lenger enn det kan ingen nå, avslutter Juha til oilers.no.

Vi ønsker Juha og gjengen lykke til med nok en spennende sesong!