Kamper

Norsk Topphockey

 

Kampdag

Oilers er klar for sesongoppkjøringens første test. Showkampen mot Zucca og co. bød riktignok på is under skøytene og friske dragninger, men nå skal det endelig også smelle i vantet. Østerrikske Graz 99ers venter på motsatt side av isparketten i Sports Hall Bled. Nedslepp 18.20.

 

Oilers har møtt laget fra Østerrikes nest største by i treningskamper flere ganger tidligere. Sist sommeren 2019, men da ble kampen stoppet grunnet skade i isen.

Tradisjonen tro deler vår egen «østerriker» Øyvind Fiskå noen betraktninger foran kamper mot lag i ICEHL. Han har bodd en årrekke i Wien og følger den østerrikske toppligaen tett.

Blågul influens

– Graz 99ers ble nr. 10 i ligaen i fjor, og stoppet i første runde i playoff (pre-playoff, best av 3 mot Linz). Egentlig ganske som forventet, men i sommer har klubben som så mange ganger før vært svært ivrige på overgangsfronten, sier Øyvind til oilers.no.

Han merker seg også høy svenskefaktor

Jeg tror aldri jeg har sett et lag fra IceHockeyLiga (tidligere EBEL) med lavere prosent nord-amerikanere blant utlendingene. Med en svensk trener har de virkelig sirklet seg inn på det svenske markedet. Det ser egentlig ganske lovende ut, mange solide spillere er hentet inn, sier den utflyttede strandabuen, og tar med en norsk nykommer i samme slengen.

– Også den norske landslagskeeperen Lars Volden er ny av året. Og det er jo et kvalitetstegn. De østerrikske spillerne er ikke av veldig høyt nivå så en hel sesong i toppen blir vanskelig, men man har lyst på et skikkelig playoff i Graz igjen. Tror nok Oilers er knappe favoritter mot Graz fortsatt, uten at det blir noen lett oppgave, avslutter Øyvind Fiskå til oilers.no

En konsentrert gjeng på lagmøte foran sesongens første ordinære treningskamp. 18.20 er det duket for nedslepp mot Graz 99ers i Sport Hall Bled. (Foto: Pål Higson)

Kveldens lag

Anders Gjøse og Marius Trygg velger å gå for en blanding av velprøvd og nytt i oppstillingen til sesongens første ordinære treningskamp. Dan Kissel har ennå ikke sluttet seg til troppen, mens Martin Gran står over grunnet skade.

Løperrekker torsdag kveld:

Hoff/Strandborg/Karlsen, Elvsveen/Trettenes/Mauldin, Husebø/Langan/Henriksen og Calik/Dineen, Kristiansen.

Backpar:

Watson/Klavestad, Bourque/Østby, Bjerke/Bryhnisveen og Hogson/Ulriksen.

Iver Wick-Karlsen er ekstra løper.