Kamper

Norsk Topphockey

 

Kapteinen takker for seg

Plan A var selvsagt å avslutte med en ny kongepokal hevet over hodet i DNB Arena. NM-sluttspillet 2020 ble det derimot aldri noe av, og sesongens rekordtidlige seriegull ble dermed hans siste triumf med klubben. Kristian Forsberg gir seg etter seks sesonger i Oilers.

Det stopper dermed på 330 kamper i oilersdrakta for Foppa, som de siste fem sesongene har vært kaptein på laget. Han tar med seg fire seriemesterskap og tre NM-gull når han sammen med kona Ida og barna Odin og Live pakker flyttelasset og reiser til Sarpsborg for å ta fatt på neste etappe i livet.

En mulig fjerde kongepokal røk på oppløpssiden. Motstanderen spilte hverken med puck eller kølle. Koronaviruset sørget for at NM-sluttspillet 2020 aldri ble en realitet.

– Selvsagt ikke den avslutningen jeg håpet på. Jeg tror vi hadde gode muligheter til nok en tittel denne våren. Laget har vært fantastisk og samholdet i gruppa solid gjennom sesongen. Alt lå til rette. Men det får vi ikke gjort noe med. Hockey blir liksom ikke så stort når vi møter utfordringer som i disse dager, sier Kristian som treffer oilers.no dagen etter sesongen ble kansellert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En æra er over. Kaptein Foppa gir seg etter totalt 330 kamper for Oilers. (foto: Oddmund Sola)

Nå bærer det østover for oslogutten og familien.

– Ida er fra Sarpsborg og vi har hele tiden hatt som plan å flytte til hjemtraktene på et tidspunkt hvor Odin kunne få et nettverk før han begynte på skolen. Ida har også vært veldig tålmodig og flyttet dit hockeyen har tatt oss. Nå var det på tide å la hennes valg komme først, sier Kristian.

Han har imidlertid bare godt å si om årene i Stavanger og Oilers, som av flere grunner har vært spesielle for Ida og ham selv.

– Begge våre barn har blitt født i denne perioden. Det er noe vi alltid vil ha med oss. Odin snakker til og med litt dialekt, sier oilerslapteinen og smiler. Et nettverk med mange gode venner fra årene i Stavanger sitter de også igjen med.

– Vi ble tatt godt mottatt da vi kom fra Sverige (Kristian spilte flere sesonger for MODO i SHL før han kom til Oilers, red.anm). Dennis og Kine inviterte oss vel på middag første dag og er et eksempel på venner som har betydd mye. Vi kommer til å holde kontakten med både dem og andre i tiden som kommer, sier Kristian.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gode lagkamerater på vei til landslagssamling våren 2018. Neste sesong er bare Dennis Sveum (til venstre) tilbake i DNB Arena. (foto: Kjetil Garvik)

#28 er også raus i omtalen av klubben og organisasjonen han har vært en del av de siste seks årene.

– Folk brenner virkelig for det de holder på med i Oilers. Både spillere, støtteapparat, ansatte, eiere, frivillige, sponsorer  og supportere. Rammene rundt det å drive hockey er de beste her. Sportslig ledelse med Higson og co. i spissen er også flinke til å holde en god stamme i laget som sørger for kontinuitet. Den ferdigheten er forresten mitt inntrykk at gjelder i hele organisasjonen, sier den avtroppende oilerskapteinen.

Hva som skjer på kort sikt er han ikke helt sikker på.

– Det eneste jeg vet er at jeg skal ha pappaperm sammen med Live, sier Kristian, med et smil som med tydelighet avslører hva han tenker om den saken.

– Etter dette vet jeg ikke. Jeg ønsker å få meg en sivil jobb etter hvert. Det er ingen hemmelighet at jeg drømmer om å bli brannmann, men det er ikke gjort over natten. Jeg må rett og slett se det litt an. Først handler det om å selge og kjøpe hus, og for familien å komme på plass i Sarpsborg. Så får vi ta det derfra, avslutter Kristian Forsberg til oilers.no.

Vi takker Kristian for innsatsen i Oilers og ønsker ham og familien lykke til videre!

Kanskje vi får se Foppa i denne rollen en dag? Han legger ikke skjul på at yrket som brannmann frister. Her sammen med Henrik Solberg under innspilling av Movember-film høsten 2014. (foto: Kjetil Garvik)