Kamper

Norsk Topphockey

 

Klart for første matchpuck

Oilers mangler to poeng på å sikre sesongens seriegull, gitt at Stjernen vinner alle sine gjenstående kamper. Oppgjøret mot Vålerenga tirsdag blir dermed den første av i alt fem matchpucker. Tar gutta seieren med i bussen til Bugge blir det en hyggelig reprise på seriegullet i 2016. Da falt avgjørelsen på nettopp Jordal noen runder før slutt, riktignok den gamle versjonen av Oslos storstue.

 

Tirsdagens oppgjør mellom lagene er det første av to på fem dager. Rivalene møtes igjen i DNB Arena lørdag kveld.

Så langt denne sesongen har vi, som vanlig, spilt jevne oppgjør mot Shampo og co. En seier til hvert av lagene pluss en overtidsseier til oss er vel så nær 50/50 man kan komme. Ikke mindre spennende blr det å følge ukens to bataljer som selvsagt får mye å si for det mentale styrkeforholdet mellom lagene i en eventuell sluttspillserie senere i vår.

Litt nostalgi?

På en dag med mye i potten kan jo litt mimring være kutte ned på kribletiden. Oilers har så langt fem seriemesterpokaler i premieskapet. Gullet i 2016 er nevnt. Det ble sikret i nest siste serierunde.

Det samme skjedde året etter, med den forskjellen at vi ble mestere fra sofaen. Gutta hadde allerede vunnet lørdag, og da utfordrer Lørenskog snublet på Lillehammer søndag var seriegullet et faktum. Det var forøvrig andre året på rad at nettopp romerikingene som etter hvert rykket ned til 1. divisjon var argeste konkurrent i toppen av tabellen.

Ser vi på 2012 og 2020 er felles for disse at seriemesterskapene ble sikret grytidlig vinter, henholdsvis 2. og 3. februar. Det femte og siste i denne oppramsingen skriver seg til 2015. Da falt avgjørelsen 21. februar, tre runder før slutt. Mot gullrival Storhamar på selveste Hockey and Heels i DNB Arena.

Så får vi se hva denne vinteren bringer. Vi har fem muligheter til å avgjøre. Den første allerede i kveld!

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Noen som husker denne? Tommy Kristiansen markerer at seriegullet er i boks etter 1-4 mot Vålerenga på Jordal 5. mars 2016. Tirsdag kan det skje igjen om Tommy og gutta sørger for to poeng eller mer i den TV-sendte storkampen. (arkivfoto: Oddmund Sola)

Troppen

Forfallssituasjonen i laget ser stadig lysere ut. Foran bataljen på Jordal er både Markus Søberg og Sander Hurrød aktuelle for spill igjen. I skrivende stund er Martin Lefebvre den eneste på skadelisten.

Når det gjelder nykommer Tristan Thompson får han tirsdag sin søknad om oppholds- og arbeidstillatelse behandlet. Vi krysser fingrene for kjapp saksgang.

Følg kampen

Nedslepp på Jordal er 19.00.