Kamper

Norsk Topphockey

 

Klart for kamp #1

Torsdag 19.00 braker det løs. Vi er i gang med NM-sluttspillet 2018. Og det er ingen klisje. Dette er hockeysesongens indrefilet. Slik er det i alle land og ligaer. Oilers har i mange år dominert kampen om kongepokalen. Vi har sju titler totalt. Seks av dem har kommet på rad. Nå skal vi kjempe om den sjuende strake.

Men veien er lang. Sjelden passer vel påstanden «en kamp om gangen» bedre enn ved inngangen til et sluttspill. Nå er det kun kvartfinale #1 i Askerhallen som gjelder. Den lever sitt eget liv. Etter dette er det kun kvartfinale #2 i DNB Arena lørdag som finnes. Alt annet er uinteressant.

Slik holdes det gående annen hver dag til man enten er utslått eller har vunnet sesongens siste kamp. Det hele kan være over 7. mars. Men festen kan også vare til 15. april.

Drømmereprise

Og det er jammen ingen feig start vi får på årets sluttspill. Frisk Asker vs Oilers er reprise på den spennende finaleserien forrige sesong, er serie Oilers til slutt vant med 4-2 i kamper. Lite tyder på at årets kvartfinale blir mindre jevn og tett.

Lagene har nemlig levert en jevn innbyrdes sesong. Begge har en klar seier å vise til i DNB Arena (5-1 og 1-4) mens de øvrige tre kampene har endt med ett måls seier. Ett av oppgjørene etter avgjørelse på straffeslag. Frisk står derimot med seier i alle tre og tar dermed et psykologisk overtak med seg inn i kvartfinalen.

Oilers møtte Frisk i en tett og jevn finalerunde forrige vår. Her er Markus Søberg nære på i en av kampene i Askerhallen. Lørdag har #93 sjansen igjen i samme arena. (arkivfoto: Lars Opstad)

Troppen

Josh Soares soner sin tredje av i alt seks kamper etter karantenen han pådro seg mot Vålerenga 6. februar. Henrik Solberg mister dessverre hele sluttspillet på grunn av skade.

På positiv side kan vi melde at Johannes Johannesen og Anders Henriksen begge er tilbake etter sykdom/skade.

Følg kampen

Nedslepp i Askerhallen er 19.00.

  • Kampen sendes dirkte på TV2 sportskanalen. Abonnerer du på TV2 Sumo kan du se oppgjøret direkte på denne linken.
  • Du finner som alltid fakta fra oppgjøret på Hockey Live.
  • Vi oppdaterer også våre følgere på Oilers Twitter.
Kristian Forsberg gjorde en solid kamp mot Sparta i siste serierunde. Her er #28 nære på mot Frisks solide sistekanse Niklas Dahlberg i DNB Arena tidligere denne sesongen. Lykkes Oilers mot askerbøringene denne tirsdagen? (arkivfoto: Oddmund Sola)

Historikk

Oilers har møtt Frisk Asker i NM-sluttspill tre ganger, nærmere bestemt i kvartfinalen 2011 og 2013 samt den allerede omtalte finalen 2017. Oilers har vunnet alle tre møtene.

Du kan lese alt Oilers’ sluttspillshistorie om du besøker vår nostalgiside i sluttspillportalen på oilers.no.

Øvrige kvartfinaler

Det er oppstart i alle de fire kvartfinaleseriene i NM-sluttspillet 2018 denne torsdagen. Foruten Frisk Asker – Oilers går kamp #1 av stabelen i flgende serier (førstnevnte lag starter hjemme):

  • Storhamar – Lørenskog
  • Sparta – Manglerud Star
  • Lillehammer – Vålerenga