Kamper

Norsk Topphockey

 

Knepent tap i første kamp

Villach hadde allerede spilt to treningskamper når de møtte Oilers ishallen i Maribor. Det viste til en viss grad igjen på isen. Uten at det på noen måte var noen dominans av østerrikerne, så var de litt skarpere de to første periodene.

To powerplay hadde de, og i det ene passet de på å ta ledelsen når en løs puck rett utenfor Oilers målgård ble skyflet inn.

Oilers svarte gjennom nykommer Andreas Klavestad som knallet inn reduseringen fra toppen av høyre droppsirkel etter flott forarbeid av Vikingstad bak mål. 

Andre periode ble mer av det samme, et lite overtak av VSV, men Oilers jobber seg bra inn i kampen.

I tredje periode er det ganske jevnt, begge lag har perioder med hardt press, men det er på en overgang at Ulmer fra tøff vinkel setter pucken over Holm og i mål. Det viser seg å være det avgjørende målet, og det som skulle bli Oilers’ sluttspurt renner ut i sanden med noen utvisninger som best kan karakteriseres som overtente.

Villach endte nest sist i EBEL i fjor, men er kraftig forsterket i år, så det var god motstand Oilers møtte. På fredag venter UTE Budapest som forventes bli langt lettere motstand.

Kveldens oilersstjerner:

*** Henrik Holm – En slurvete retur på første skuddet, siden bunnsolid.

** Greg Mauldin – Graver frem sjanser etterhvert som kampen går sin gang. Ingen feinschmecker, men det er effektivt det han driver med.

* Thomas Paulsen – Får mye tillit, og takker for tilliten. Ikke minst i undertall.

Tekst: Tobias Eiken

Gutta er klare for kamp. Denne onsdagen spilles årets første kamp i sesongoppkjøringen. Laget er i Maribor for å lade opp til seriestart, og det østerrikske elitelaget Villach er først ut av i alt tre treningskamper i Tabor Ice Hall. Tradisjonen tro har oilers.no sin egen korrespondent på kontinentet sendt hjem noen tanker foran kampen. 

Her er Øyvind Fiskå tanker foran ukens første av tre kamper i Tabor Ice Hall Maribor.

Villach vs Oilers

VSV – Ny sommer, nye store planer i Villach…

Etter en svært svak sesong i fjor (nest sist i grunnserien og playoffkvalikk) ble det igjen trenerendringer i VSV. Denne gang er det finnen Jyrki Aho som skal prøve lykken. 7 sesonger som hovedtrener i Liiga og sist assistent i det kinesiske KHL-laget Kunlun Red Star bør jo være en solid CV, men det blir neppe en topplassering i år heller. Kanskje er playoff mulig.

Mest spennende spiller med Oilersøyne må være Patrick Bjorkstrand som kom til klubben i sommer fra TPS. Sønnen til Todd har spilt i KHL, AHL og Liiga de siste 5 årene og Todds sønn blir nok en av spillerne som må levere for at sesongen skal bli en suksess.

Nylig ble også fjorårskeeperen byttet ut (av «personlige grunner»). Inn kom Brandon Maxwell som har flere sesonger i Tsjekkia og bør være en fin forsterkning.

VSV har allerede to kamper denne oppkjøringen, 3-2 seier mot MAC Budapest og 1-0 mot Olimpija Ljubljana.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det endte til slutt 5-2 da Oilers møtte Villach i Maribor sommeren 2018. Her setter Even Myreng inn 4-1 tidlig i midtperioden. (foto: Øyvind Fiskaa)

Tidligere oppgjør mellom klubbene:

  • 2018 i Maribor 5-2 til Oilers
  • 2015 i Villach 4-2 til Oilers
  • 2012 i Bled 4-2 til VSV

Følg kampen

Stavanger Aftenbladet er på plass i Maribor og følger Oilers’ treningsleir dag for dag. Du finner med andre ord godt lesestoff om du besøker deres sider. Kampen lot Villach dekkes selvsagt tekslive på aftenbladet.no.

Nettstedet Kleine Zeitung tilbyr stream fra kampen på denne linken.