Kamper

Norsk Topphockey

 

Ludvig Hoff klar for Oilers

Vi har i dag gleden av å melde at Ludvig Hoff har signert en toårskontrakt med Stavanger Oilers. Ludvig er 22 år, fra Oslo og kommer til DNB Arena etter nærmere seks sesonger med spill i USA. Først juniorspill for Lincoln Stars i United States Hockey League (USHL). Deretter tre sesonger med collegehockey for University of North Dakota.

Oilers ferske signering har også internasjonal erfaring fra ulike landslag. Han hadde kapteinsverv både på Norge U18 og U20, og fikk sin debut på A-landslaget sesongen 2016/17. Året etter var Ludvig å finne blant Petter Thoresens utvalgte både i OL i Pyeongchang og VM i Herning.

Han ser på seg selv som en spiller med hjerte for energisk hockey.

– Jeg kan sikkert beskrives som en all right teknisk spiller, men jeg liker å spille hardt. Gi hundre prosent på isen. Og jeg elsker å vinne, noe som også ligger i bunn for å ville komme til Stavanger. Jeg vil være med når klubben vinner kongepokal igjen. Eller byttå som det vel heter, sier Ludvig til oilers.no og røper at han har smakt litt på dialekten allerede.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

22 år gammel har Ludvig Hoff spilt med flagget på brystet på flere aldersbestemte nivå, samt både OL og VM for det norske A-landslaget. (foto: Vegard Wivestad Grott)

Så er han da også yngre bror av Magnus Hoff som har spilt i Oilers de siste tre sesongene. Oilers’ skussmålet fra broderen har vært det beste.

– Magnus har bare godt å si om klubben på alle plan. Ikke minst skryter han av den solide treningshverdagen til spillerne, sier Ludvig, og som i disse dager avrunder bachelorstudier i USA ett år tidligere enn først planlagt.

– Det har gått litt fortere enn jeg så for meg. Når så muligheten byr seg i Oilers er det helt topp. Jeg gleder meg veldig, avslutter Ludvig Hoff til oilers.no.

Spennende bakgrunn

Oilers’ sportslige leder Pål Higson er fornøyd med nok en solid signering foran kommende sesong.

– Ludvig er utvilsomt en av de mest spennende yngre spillerne på vei i norsk hockey. En spiller som ganske sikkert vil være en del landslaget i sesongene som kommer. Han har valg spill i amerikansk hockey som junior- og collegespiller. Litt utradisjonelt i norsk sammenheng, men likefullt en bakgrunn vi har god erfaring med i Oilers, sier Pål.

Han beskriver klubbens nyervervelse som en energisk og kraftfull spiller.

– Ludvig blir ikke den høyeste i garderoben, men han er en robust og tøff spiller. Uredd i spillestilen. Han vil passe godt inn i vårt lag fremover, avslutter Pål Higson til oilers.no.

Du kan lese statistikk for Ludvig Hoff på Eliteprspects. 

Fullstendig oversikt over lagbygget foran kommende sesong finner du på denne linken. 

Ludvig Hoff har en spennende reise bak seg i amerikansk junior- og collegehockey. Nå er han klar for Oilers og jakten på "byttå". (foto: Russel Hons)