Kamper

Norsk Topphockey

 

Lykke til Eirik!

Denne fredagen hadde Eirik Haukali sin siste arbeidsdag i Oilers . Eirik har vært fysisk trener i klubben siden sommeren 2016. En viktig og ikke minst populær spiller på laget bak laget er klar for nye utfordringer. Nå er det herrelandslaget i håndball som gjelder for Haukis.

 

–  Er det så lenge siden?

Eirik Haukali treffer oilers.no til litt mimring i anledning hans siste treningsøkter med gutta i DNB Arena. For denne gang i alle fall. Han smiler når han tenker tilbake til sommeren 2016.

– Jeg var ganske fersk. Kom nærmest rett fra skolebenken. Jeg jobbet riktignok for Stavanger Hockey og hadde bistått Peter Øhman (klubbens forrige fysiske trener, red. anm.) på juniorsiden. A-laget var imidlertid helt nytt for meg, og jeg kjente jo litt på å skulle trene store profiler, flere av dem eldre enn meg selv, sier Eirik.

Nå var det riktignok ikke hvilken som helst skolebenk den 26 år gamle Sunde-gutten stemplet inn fra. Masterstudiene innen idrett siktet spesifikt på hockey. Nærmest designet for det han skulle jobbe med de neste årene.

– Jeg fikk drømmejobben. Den jeg hadde studert for og forsket på. Dermed følte jeg meg trygg i faget, samtidig som jeg nok gjorde ting jeg ikke hadde gjort i dag. Lærringskurven har vært både bratt og spennende, og jeg tar med meg masse fra årene i Oilers. Jeg er evig takknemmelig for at Pål og Pål (sportssjef Higson og den gang hovedtrener Gulbrandsen, red. anm.) var villige til å satse på meg, sier Eirik.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Haukis legger ikke skjul på at han vil savne fra dag til dag-jobben med gutta når han nå går over til en mer prosjektbasert arbeidshverdag med det norske herrelandslaget i håndball. Alt har imidlertid sin tid. Her i treningssamtale med Christoffer Karlsen like før ferien. (Foto: Kjetil Garvik)

Nevnte Higson er raus med ros tilbake.

– Eirik har løftet den fysiske treningen i klubben til et nytt nivå, slår sportssjefen fast, og fortsetter med å rosa hans kunnskapsbaserte tilnærming i arbeidet.

– Ikke minst har han utviklet treningsmetoder og belastningsstyring i treningsplanleggingen, sier Pål.

Haukis har også stått frem som hele klubbens trener.

– Det har handlet om langt mer enn A-laget. Ikke minst utvikling av unge spillere, såvel som trening for jenter/kvinner, avslutter Pål Higson til oilers.no.

Nå er det de norske håndballgutta som får Haukis med som coach og motivator i det fysiske treningsarbeidet.

– Det var vel det såkalte tilbudet jeg ikke kunne si nei til, sier han litt ettertenksomt, og peker på muligheten til ytterligere faglig utvikling.

– Jeg får forske på en ny idrett og skaffe meg bredere kompetanse innen det jeg driver med. Jeg tror det vil gjøre meg til en bedre trener over all, sier Eirik.

Hans nye arbeidshverdag blir en deling mellom oppfølging av utøvere og mer prosjektbasert arbeid.

– Jeg kommer til å ha base hjemme i Stavanger, noe som selvsagt er gunstig for en småbarnsfar. Så blir det selvsagt samlinger med landslaget og ikke minst mesterskap hvor jeg reiser med som en del av støtteapparatet. En fin blanding av arbeid på gulvet og fra kontorpulten, og ikke minst muligheten til å jobbe med kompetanseutvikling på lengre sikt, sier Eirik.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

En æra er over. Etter sju år som fysisk trener i Oilers er Eirik Haukali klar for nye utfordringer. Nå er de fysiske forutsetningene for å lykkes på håndballbanen Haukis skal fordype seg i. (Foto: Ann Cathrin Sandsmark)

Nå er det avtroppende kaptein Dennis Sveum som overtar stafettpinnen etter Haukis i DNB Arena. Klubbens nye fysiske trener kunne snakket vel å lenge om betydningen Eirik har hatt for både laget og ham selv de seneste sju årene. Han velger imidlertid å trekke frem entusiasmen han har fått inn i treningskulturen spesielt.

– Han har vært med å skape en glede rundt å legge ned ekstra fysisk arbeid utenfor isen som jeg mener ingen andre klart på samme måte som ham. Uansett hvor i verden man er, slår Dennis fast.

Hovedpersonen selv er godt fornøyd med at nettopp klubblegenden i drakt #41 overtar hans arbeid.

– Jeg trenger ikke sende noen råd med ham på veien. Det tar jeg med knusende ro. Dennis har full kontroll, avslutter Eirik Haukali til oilers.no.

Lykke til Eirik. Heldige er de som får nytte av dine kunnskaper videre!