Kamper

Norsk Topphockey

 

Målrikt

Det ble dessverre for stor nivåforskjell i dagens kamp. Oilers var bedre i alt fra start til slutt. UTE kom knapt til sjanser- På positiv side registrer vi at alle oilersrekkene skapte mål og mange muligheter.

Kampen endte 10-1 (3-0, 3-0, 4-1). Oilers mål ble scoret av Kristian Forsberg, Mathias Trettenes, Simen Talge (2), Ludvig Hoff, Dan Kissel (2), Markus Søberg, Thomas Berg-Paulsen og Magnus Hoff.

Talge kom inn i muskelrekken og klarte seg bra. Det samme gjorde Haglund med Hoffene i 4.rekken. Svært vanskelig å plukke ut hvem som best, men her kommer stjernene fra den slovenske juryen:

* Mauldin

– meget bra kamp igjen. Skaper mye for rekkekameratene og seg selv. God med og uten uten puck.

** Trettenes

–  var mye bedre i dag enn onsdag. Frisk i duellene og gode offensive løsninger.

* Rokseth

–  var bestemann på backen etter vårt syn. Fine løsninger.

Referat: Øyvind Fiskaa.

Oilers spiller denne fredagen sin andre av tre kamper under treningsleiren i Maribor. For første gang i historien venter en ungarsk motstander på motsatt banehalvdel. Nedslepp i Tabor Ice Hall er 17.00. Vi har også denne gang våre skribenter Øyvind Fiskaa og Tobias Riken på plass i Maribor. Øyvind har sendt oss følgende forhåndsomtale foran oppgjøret mot laget fra den ungarske hovedstaden.

Utehoki UTE Jégkorong Szakosztály – 4.plass i grunnserien i Erste Liga (en liga med hovedsaklig ungarske og rumenske lag) og tap i semifinalen i fjor.

Oilers er klare favoritter i fredagens kamp. Dette er en liga som er et par hakk under EBEL hvor VSV og Graz spiller. Utlendingene UTE har i troppen er heller ikke noe fryktinngytende på papiret. Klubben har beholdt begge de to ungarske VM-spillerne fra i fjor, Varga og Benk, og de to er sikkert blant klubbens beste spillere i år også. Slovenske Eric Pance er også ny og han kommer trolig til å lage bra med poeng i Erste Liga.

UTE tapte 6-1 mot Detva fra Slovakia i sin første treningskamp tirsdag.

Ellers er det litt dumt at keeperen de siste 5 årene, Ales Sila, har lagt opp. Her kunne Sila-Sila-Sila-ropene etter baklengs virkelig stemt…

Aftenbladet på plass

Sportsleder i SA Stig Nilssen og fotograf Jon Ingemundsen følger Oilers i Maribor. Vi anbefaler deres fyldige reportasjer fra oppholdet på denne linken. 

Fredagens kamp vil bli dekket tekslive på aftenbladet.no.