Kamper

Norsk Topphockey

 

Me går te fira

Oilers fikk en drømmestart på semifinaleserien da Vålerenga ble slått 4-1 i DNB Arena påskedag. Tirsdag er den kampen historie. Slår VIF tilbake i egen stue er lagene tilbake til scratch. Klarer gutta å hente nok en seier har vi imidlertid festet et godt grep om finalebilletten. Små marginer. Sluttspill er herlige saker.

 

Av mange fascinerende momenter i play-off er nemlig det å spille mot det samme laget oppgjør etter oppgjør av det mest sentrale. Det blir det som en lang batalje, hvor alle møtene i best av sju må forstås som en helhet. Oilers vant ingen verdens ting på søndag. Vålerenga tapte ingen ting. Det er bare pause i kampen.

Det blir som da vi spilte på løkka i barndommen. «Me går te fira» sa vi kanskje på vår kant av landet. Oilers leder nå 1-0. Tirsdag fortsetter vi å spille.

Og for å sette det inn i et historisk Oilers mot VIF i finaler-perspektiv: Vi ble rundspilt på gamle Jordal i finalekamp #1 i 2013. Men vi vant kongepokalen til slutt. Det var ikke stort bedre i 2014. Men nok en gang hadde vi gullfest i Stavanger da alt var over.

«Fysste lag te fira» altså. Vi har den første seieren i boks. Nå går vi for den neste.

Saken fortsetter under bildet.

Klarer Simon Bourque (bildet) og gutta å hente nok en seier i semifinalen på Jordal tirsdag? Her fra det første oppgjøret mellom lagene påskedag. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)

Følg kampen

Nedslepp på Jordal er 19.00.

Troppen

Oilers har det samme mannskapet disponibelt tirsdag som søndag.

Mathias Trettenes er med andre ord fremdeles ute.

Runden

Storhamar vant 6-5 mot Frisk etter spilleforlengelse i Varner Arena mandag.

Dermed leder Petter og co. 2-0 i kamper i den andre semifinalen.