Kamper

Norsk Topphockey

 

Med felles mål i blikket

– Hey. We’re canadians. We did not have any choice! Han sier det med glimt i øyet men du hører at han mener det bokstavelig. David Morley sitter sammen med Stephan Vigier i restauranten i DNB Arena og ser ut over isen. Pasta med kjøttboller er historie. Spørsmålet om hvorfor det ble hockey på Oilers’ nye #13 og #37  i barndommen er mer interessant. Og det faktum at de to er lagkamerater i sin andre klubb på rad for den saks skyld.

David og Stephan kjente nemlig ikke hverandre da de kom til norsk hockey og Lillehammer samtidig foran sesongen 2016/17. To sesonger senere er de kompiser og naboer i ny by. Klare for ny drakt og med samme mål for øyet.

– Vi har kommet til en klubb med kultur for å vinne. En svak forrige sesong her i Stavanger endrer ikke det store bildet. Vi er her for å ta gull, slår David fast.

Kameraten over bordet er enig.

– Oilers er en stor klubb. Laget spiller i en fantastisk arena foran et stort og entusiastisk publikum. Da jeg kom til Lillehammer hørte jeg fort om kampene i Stavanger. Litt sånn kryss i kalenderen. Nesten umulig å vinne men likefullt av høydepunktene i sesongen. Besøk hos The Big Dogs. Vi skal tilbake dit, sier Stephan entusiastisk.

Stephan (til venstre) og David foran pokalveggen i DNB Arena. De to canadierne er klare for bidra til at nye trofeer blir feiret i Stavanger. (foto: Kjetil Garvik)

Hockeynight i Canada. 

Men tilbake til hvorfor hockey. Gutta fra verdens mest fantastiske idretts hjemland liker å snakke om sporten sin.

– Jeg husker ikke annet enn at jeg har spilt hockey. Startet på skøyter som toåring. Det kanskje beste minnet fra barndommen er når hele familien samlet seg foran TV-apparatet for å se på Hockeynight In Canada på lørdagskvelden. Så har det selvsagt blitt mer seriøst med årene. Men lidenskapen er den samme. Lagspillet. Det å gjøre det sammen med dine venner,  sier David, som er født og oppvokst i Hockey Hall Of Fame sin hjemby Toronto.

Drøyt 200 mil lenger vest, like utenfor hockeygale Winnipeg, vokste lagkamerat Stephan opp. Han kjenner seg igjen i beskrivelsen av hockey som det virkelig store i Canada.

– Det blir litt sånn familiegreie. Alle deltar. Da jeg vokste opp var det kun et spørsmål om hvor mye vi fikk spille på løkka. Vi glemte det meste annet. Jeg elsker det ennå. Det å konkurrere og hele veien strekke seg etter å blir bedre, forteller forwarden som i følge sin jevngamle nabo har et skudd av de sjeldne.

– Stephan er god på mye, men skuddet hans er prima. Spesielt når det skaper returer jeg kan score på, sier David og smiler.

Rosen kommer kjapt i retur.

– David har et fantastisk pass. Seriøst, jeg tror ikke jeg har spilt med noen som har bedre blikk for spillet enn ham, skryter Stephan.

Stephan Vigier (til venstre) og David Morley, to av i alt seks nye utlendinger i Oilers sesongen 2018/19. (foto: Kjetil Garvik)

Bikkje og curling

God kjemi mellom de to gutta som sammen med Patrik Ulriksen kom til Oilers fra finalespill med Lillehammer forrige sesong. #13 kan forøvrig se tilbake på en spesiell ferie.

– Det stemmer. Jeg giftet meg denne sommeren. Så har vi med hund til Stavanger. En liten familie rett og slett, sier David, og sender ballen videre over bordet

– Nei, nei. Jeg er hverken gift eller hundeeier, men kjæresten min er dobbel olympisk gullvinner i curling. Det er da noe, sier Stephan og ler.

David (til venstre) hadde kontroll på både overtime og shoot-out da de tidligere L.I.K.-spillerne ble utfordret på resultater mot Oilers forrige sesong. Klar seier i den øvelsen. (foto: Kjetil Garvik)

Apropos å komme fra spill i Lillehammer, Oilers hadde ikke særlig suksess mot gjengen fra nordspissen av Mjøsa forrige sesong. Så hvorfor ikke utfordre David og Stephan på en liten memory challange. Hva ble resultatene innbyrdes mellom lagene i 2017/18?

Han nygifte med hund kom klart best fra oppgaven. David plasserte både resultat etter overtid i Kristins Hall og straffeslag i DNB Arena riktig. Kanskje ikke så rart ettersom han sørget for å plassere den avgjørende straffen i mål bak Henrik Holm?

Vi ønsker David Morley og Stephan Vigier velkommen til Oilers og DNB Arena og gleder oss til å ha dem med på laget i jakten på nye trofeer!

Stats David Morley

Stats Stephan Vigier