Kamper

Norsk Topphockey

 

Med flagget på brystet

Andre uken i februar er det igjen duket for internasjonalt opphold i ligaene, med tilrettelegging for samling/kamper for ulike landslag. Oppholdet i desember ble som kjent spolert av økende koronasmitte. Forhåpentligvis blir det mer aktivitet denne gang. 

 

A-landslaget har imidlertid avlyst sitt program. Petter Thoresens mannskap kvalifiserte seg ikke til OL, og det blir heller ikke noe av den planlagte samlingen i forkant av lekene i Bejing. Uke 6 er dermed åpen for eventuelt utsatte kamper i Fjordkraft-ligaen.

Seniorene på kvinnesiden skal derimot i ilden, og det skjer i Stavanger. DNB Arena er vertskap for 4-nasjonersturnering bestående av Norge, Frankrike, Slovakia og Ungarn.

Olersjentene Nora Pollestad, Malin Årdal, Christina Furseth, Pia Løschbrandt og Lotta Pedersen spiller alle med flagget på brystet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lotte Pedersen er en av fem jenter som som får spille 4-nasjonersturnering på hjemmebane i DNB Arena. Her fra en kamp mellom Oilers og Vålerenga samme sted. (arkivfoto: Brian McHattie)

Mange lokale innslag

Foruten kvinnelandslaget skal en rekke alderbestemte landslag i aksjon. Hockeybyen Stavanger er som vanlig godt representert:

  • Synne Are-Ekstrøm, Oda Bruland Austefjord, Hedda Hegdal Fredriksen og Stine Sørbø deltar alle på JU16 sin samling i Kristiansand.
  • JU18 samler sine spiller i Skien. Her er Ellen Emmerhoff, Silje Gundersen og Evie Freya Haynes blant de uttatte.
  • Også U16-landslaget har samling i Ibsens fødeby. Elias Boganes og Emil Widding er med i troppen.
  • Marius Bjørnsgaard, Marius Ottesen og Iver Wick Karlsen er med når U17-landslaget spiller kamper mot Danmark i Fredrikshavn.
  • U18-gutta møter også Danmark samme sted. Philip Hagen, Thomas Higson og Elias Vatne blir å finne blant Christer Nylunds utvalgte.
  • U19-landslaget samles i Skien. Jens Hoekstra og Sander Husebø er med fra Stavanger.

Vi gratulerer med uttak og ønsker alle lag, spillere og støtteapparat lykke til-