Kamper

Norsk Topphockey

 

Med flagget på brystet

Tradisjonen tro byr adventstid på internasjonalt opphold i de europeiske ligaene. Dermed kan landslag samles til trening og kamper. Som vanlig er mange spillere fra Stavanger tatt ut til tjeneste med flagget på brystet.

 

I den mest spennende turneringen denne gang finner vi imidlertid ingen lokale i rekkene. Laget ledes derimot av en kar som bokstavlig talt vokste opp i gamle Siddishallen.

Vi snakker selvsagt om U20, som i skrivende stund spiller VM på hjemmebane i Varner Arena. Unggutta spiller i Divisjon 1, gruppe A. Vi ønsker Anders Gjøses mannskap lykke til i kampen om opprykk til øverste nivå.

Du finner alt om turneringen på forbundets offisielle side. Kampene ser du du direkte på TV2 Play. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

A-landslaget for kvinner gjennomfører denne uken utviklingssamling i Furuset Forum. Keeper Irja Hauge Risa, backene Nora Hundsnes Pollestad og Malin Årdal, samt løperne Christine Furseth, Silje Gundersen og Pia Løschbrandt fra Oilers er alle på plass.

Stavanger-jenta Lotte Pedersen som til daglig spiller i svenske AIK deltar også på samlingen.

Du finner hele uttaket på denne linken. 

Oilerskaptein Christina Furseth er blant spillerne som deltar på utviklingssamling på Furuset denne uken. (foto: Lard Kristian Aalgaard)

Ser man innom juniorklassene i oilerssystemet dukker det også opp flere lokale navn. Ungdommene på Norge U16 spiller 4-nasjonersturnering i Skien. Oilersspillerne Simen Støve Bråstein, Jonas Eide Pettersen, Snorre Wick Karlsen og Sjur Østbø er i troppen. Det samme er stavangergutten Noah Husebø Erevik som til daglig spiller hockey i svenske Täby.

Les mer på denne linken.

Også gutta på U18 skal spille firenasjonersturnering, i danske Rødovre. Marius Bjørnsgård, Phillip Hagen og Iver Wick Karlsen er lokale karer med flagget på brystet.

Hele U18-uttaket finner du her.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Henrik Holm (til venstre) og Andreas Klavestad er to av oilersspillerne på guttas A-landslag i dette internajonale ligaoppholdet. (foto: Trine Nessler Wichmann)

Sist men ikke minst finner vi mange oilersspilleree i aksjon for herrenes A-landslag på årets førjulssamling. Hockeygutta har inntatt den slovakiske hovedstaden Bratislava, hvor kamper mot vertskapet og Latvia står på menyen denne uken.

Henrik Holm, Andreas Klavestad, Ludvig Hoff, Andre Strandborg og Thomas Berg Paulsen er alle å finne blant Tobias Johanssons utvalgte. Stavangerguttene Johannes Johannesen (Mora) og Markus Vikingstad (Fishtown) likeså. Mathias Trettenes, som nå spiller for HPK i Liiga, var også med i første uttak. Matti har imidlertid meldt forfall denne gang.

Du finner mer og A-lagstroppen på denne linken.