Kamper

Norsk Topphockey

 

NM-sluttspillet 2019

Joda, det er ennå en stund til nedslepp i kampen om Byttå. Det gjenstår i skrivende stund tolv serierunder i tidenes jevneste medaljekamp i GET-ligaen. Vi skal selvsagt ha fokus på dette enn så lenge. Også på oilers.no. Vi kommer tradisjonen tro med egen portal for alt som hører NM-sluttspillet til når tiden er inne. Vi vil imidlertid allerede nå komme med litt informasjon om plan og oppsett for det kommende norgesmesterskapet.

Vi får nemlig en del spørsmål fra publikum, ikke minst om kampdatoer. Det finnes ennå en del ukjente faktorer i sluttspillregnestykket. Her er derimot den informasjonen vi kan slå fast allerede medio januar.

Kvartfinaler

NM-sluttspillet starter opp torsdag 7. mars for de åtte beste lagene i seriespillet. Det niende laget spiller kvalifisering mot de beste lagene i 1. divisjon om plass i GET-ligaen 2019/20. Kampdager er 7. 9. 11. 13. 15. 17. og 19. mars.

Det spilles best av sju kamper i NM-sluttspillets kvartfinale. Først til fire seire med andre ord. Som vanlig vil lagene med serieplassering 1. til 4. ha den såkalte hjemmebanefordelen mot sin motstander fra lagene plassert 5. til 8. Det betyr at de spiller første kamp hjemme. Det samme gjelder en eventuell 7. kvartfinale.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik så det ut forrige gang Oilers klarte å gå hele veien. Byttå 2017 ble sikret i 6. finalekamp mot Frisk i Askerhallen. 7. mars er NM-sluttspillet 2019 i gang. (foto: Kjetil Garvik)

Semifinaler

Vinnerne av de fire kvartfinalene går til semifinalerunden. Det spilles fortsatt best av sju kamper. De to høyest rangerte lagene etter serietabellen møter de to laveste, og har som i kvartfinalerunden den såkalte hjemmebanefordelen.

Kombinasjonen av egen tabellposisjon i grunnserien, og tabellposisjonen til de andre lagene som går videre, som avgjør hvilken semifinale man havner i. Den ene starter opp torsdag 21. mars. Den andre starter fredag 22. mars. Så går det slag i slag med TV-kamp hver dag (kamper annen hver dag i begge semifinaleserieserier) til det er kåret to vinnere.

Finaler

Vinnerne av semifinalen møtes til finale. Igjen spilles det best av sju kamper. Høyest rangerte lag etter serietabellen har hjemmebanefordel.

Første finalekamp går av stabelen 5. april. Videre møtes lagene annenhver dag til det ene laget har de nødvendige fire seirene som trenger for å bli norgesmester. En eventuell 7. og siste finalekamp vil bli spilt onsdag 17. april.