Kamper

Norsk Topphockey

Nok en tur sørover

Oilers kjører reprise på forrige sommers suksessoppskrift og legger sesongens treningskamper til slovenske Maribor. Motstanderne er det østertikske mesterlaget Vienna, i tillegg til Klagenfurt og Graz. Også de fra den østerrikske toppligaen EBEL.

Regjerende dobbeltmester Oilers går på is i DNB Arena mandag 31. juli. 5. august er det duket for forbundets tradisjonelle Ironman-konkurranse i Oslo.

En drøy uke senere pakker gutta hockeybaggen og reiser sørover. Kampen mot Graz 99ers er første test onsdag 16. august. To dager senere venter Vienna Capitals på motsatt side av isparketten, før oppgjøret mot KAC Klagenfurt Gap avrunder oppholdet 19. august.

Har du feriedager til overs er kanskje en tur til vakre Maribor et alternativ? Oilers spiller kamper i den slovenske byen 16, 18 og 19. august. (foto: thousandwonders.net)

Gode erfaringer

Sportslig leder Pål Haukali Higson ser frem til nye treningskamper på kontinentet. Reiser til mellomeuropa på denne årstiden har nærmest blitt en tradisjon for klubben.

– Her er det mye som stemmer på en gang. Vi får prima matching. KAC og Vienna er klare for CHL. Graz holder solid EBEL-nivå. Logistikken rundt alt med reise og opphold er god. Det samme gjelder treningsforholdene vi møter, sier Pål.

Verdien av å reise sammen som lag er også viktig.

– Spillerne kommer tett på hverandre og får anledning til å bli godt kjent. Dette er positivt, ikke minst for dem som er nye i troppen, avslutter Pål til oilers.no.

Den offisielle delen av sesongen starter opp med kamper i Champions Hockey League. Første aktuelle kampdag er torsdag 24. august. Vi kommer tilbake med CHL-oppsettet så snart dette foreligger.