Kamper

Norsk Topphockey

 

Ny hovedtrener på plass

Anders Gjøse ble tirsdag presentert som ny hovedtrener i Oilers. Avtalen gjelder for tre sesonger. For første gang skal en ekte Stavanger-gutt ha hovedansvaret for byens hockeystolthet. Anders var også spiller i Oilers fra 2004 til senhøstes 2007.

 

En merkedag for Hockeybyen Stavanger med andre ord. En av våre egne skal utvikle regjerende dobbeltmester videre. Det er vi stolte av.

Men så har vår nye hovedtrener også en ballast av de sjeldne, relativt ung alder til tross. Elitespill for Lillehammer og Oilers, samt landskamper på junior og seniornivå som aktiv, har blitt fulgt opp av en mangfoldig trenergjerning.

På aldersbestemt nivå har Anders hatt flere oppgaver, både for klubber og landslag. Høydepunktet så langt er selvsagt forrige sesongs opprykk til øverste nivå som trener for det norske U20-landslaget.

På seniornivå har han foruten oppgaver i landslagssammenheng vært assisterende trener for Frisk Asker, Lillehammer og Sparta. Han har hatt vært hovedtrener i Rosenborg og ikke minst Storhamar, hvor han ledet laget til to seriemedaljer og NM-finale før Petter Thoresen overtok ansvaret sommeren 2022.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hockeybyen Stavanger har nådd en milepæl. A-laget til Oilers skal de neste tre sesongene trenes av en ekte siddis og tidligerere oilersspiller. Anders Gjøse stempler inn i DNB Arena. (Foto: oilers.no)

Hovedpersonen selv gleder seg.

– Jeg ser med stolthet frem til å være en del av den største og beste klubben i Norge. At det i tillegg er hjemme, i kjente omgivelser og blant kjente og kjære mennesker, gjør selvfølgelig at det både kribler og skjerper ekstra, sier Anders til oilers.no.

Han er også snar med å skryte av prosessen som har ledet frem til ansettelsen.

– Vi har hatt en god og grundig dialog frem til dette ble klart, og jeg føler meg veldig ønsket og med stor tillit fra ledelsen, sier Anders.

Vår nye hovedtrener understreker også viktigheten av å samarbeide med hele Oilers.

– Det blir utrolig inspirerende å jobbe med den kjernen av spillere som er bærere av en vinnerkultur, samtidig som det er viktig at vi også bredder fokuset og inspirerer nedover, bortover og oppover. Det ønsker jeg å bidra til, avslutter Anders Gjøse til oilers.no.

Gratulerer til Anders fra Oilersfamilien. Vi gleder oss til å ha deg med på laget videre!

Anders Gjøse ble presentert som ny hovedtrener i Oilers under pressekonferanse på Hermetikkmuseet tirsdag. Stor stas og med betydelig lokal koloritt. (Foto: oilers.no)