Kamper

Norsk Topphockey

 

Nye treningskamper på gang

Gutta har inntatt solfylte Maribor  og etter en velfortjent pust i bakken er det duket for nye treningskamper. Onsdag kveld banket Oilers østerrikske Villach 5-2. Torsdag venter Klagenfurt fra samme liga på motsatt side av isenflaten i Ledna Dvorana. Nedslepp er 18.00.

Du finner som alltid oppdatering fra kampen på Oilers’ Twitter. Kampen streames også på nettstedet Kleine Zeitung.

Bruke denne linken for å komme til sendingen. 

Forhåndsomtale

Tradisjonen tro er hjemmesidens egen «EBEL-korresondent» på plass når Oilers møter østerriksk motstand i sesongoppkjøringen. Øyvind Fiskaa er bosatt i Wien og følger den hjemlige ligaen tett. Her deler han sine tanker før Oilers’ kamper mot de østerrikske elitelagene.

Klagenfurt

Med 30 østerrikske mesterskap er KAC det som tyskspråklige kaller «Rekordmeister». Det vet de også selv meget godt at de er. Det er Østerrikes Vålerenga Oilers møter torsdag kveld. Langt i fra like mye nytt som VSV, men ny trener ble det i allefall i Petri Matikainen, som de siste årene har vært aktiv i Liiga og KHL. Ikke garantert at en finne er suksess på trenerbenken i svært så transatlantisk-pregede EBEL, men artig med lag som skiller seg litt ut også. I sommer ble Lars Haugen hentet inn som ny keeper, han har fått en maske med en hyllest til Botta, som spilte for KAC i 81-82.

Den største stjerna som har kommet til EBEL i sommer er en KAC-signering: Nick Petersen. Amerikaneren kommer fra en kjempesesong i DEL, 22 poeng på 18 playoffkamper for tapende finalist Berlin, og blir en stor attraksjon. KAC er et av topplagene i EBEL og har en god østerriksk stamme. Realistisk er semifinaleplass for Kärntnerlaget.

På 5 treningskamper før Oilerskampen har det blitt 5 tap for KAC, mot lag fra Slovakia og DEL. KAC har nok veldig lyst på ein seier mot Oilers, som spiller kun 24 timer tidligere. Oilers tapte 2-3 i OT mot KAC i fjor. Kan fort bli noe liknende i år.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Trio in charge i solen uten Kedna Dvorana, Maribor. Todd Bjorkstrand (fra venstre), Andreas Eriksson og Juha Kaunismäki skal lede gutta mot østerrikske topplag onsdag og torsdag. (foto: Pål Higson)

EC VSV

Ny sommer, nye planer i Villach, ny trener og nye utlendinger. Den gamle backlegenden Gerhard Unterluggauer er tilbake som hovedtrener. Det er uhyre sjelden at det er østerrikere som får hovedtreneransvar i EBEL-klubbene, så mange ønsker at Unterluggauer skal lykkes.

Etter to år uten playoff så virker det også betraktelig bedre. Tre nordamerikanere som ble mestere med Vienne Capiitals i 2017 er hentet inn, alle tre av meget ok EBEL-standard,  den en gang så lovende Corey Trivino er hentet inn som førstecenter, skulle han blomstre igjen er han i øverste sjikt i EBEL. Inn på prøvespill forrige uke kom også Matt Pelech. Han er stor, sterk og tidvis stygg, så Oilersspillerne bør følge med på hva han driver med.

Villach skulle spille 4 kamper før møtet med Oilers i Maribor, men på søndag ble de stående uten motstander i Bled, det vil si at så langt at de to tap for tsjekkisk og DEL2-motstand, mens det ble OT-seier mot EBEL-motstander Zagreb. Ikke helt på skinner ennå altså, men bør bli en jevn kamp mot Oilers på onsdag.