Kamper

Norsk Topphockey

 

Oilers møter Rögle BK

16-delsfinalene i sesongens Champions Hockey League ble trukket onsdag. Da hele 15 av 16 kamper var klare lå det kun to lag igjen i glassbollene ligaens president Peter Zahner og CEO Martin Bauman trakk fra. Svenske Rögle BK og Stavanger Oilers. Dermed blir det et møte med gutta fra Ängelholm i oktober.

Rögle er kvalifisert til CHL som bronsevinner i forrige sesongs grunnserie i SHL. Et topplag fra en toppliga med andre ord. Våre spillere og ikke minst publikum i DNB Arena kan glede seg til en tøff og spennende utfordring når CHL etter planen starter opp 6. oktober. Så krysser vi fingre for at utviklingen i koronapandemien går riktig vei, og legger til rette for en høsttur til vakre Skåne og Catena Arena.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oilerssupportere med god huskesans forbinder nok Rögle med klubben «vår egen» Peter Lorentzen spilte for de siste sesongene før han kom til Stavanger høsten 2009. Dagens grønnhvite mannskap har også relasjoner til Norge og Get-ligaen. Oslogutten Erlend Lesund har plass i klubbens backkorps og kaptein Craig Schira akslet Frisk Asker drakt sesongen 2012/13.

Apropos Frisk så er det nok et tvillingpar fra USA som i dagens Rögle-organisasjon vekker flest minner blant norske hockeysupportere. Cam og Chris Abbot i rekke med Mats Zuccarello dominerte Get-ligaen fullstendig da askerklubben tok seriegull sesongen 2007/08. I dag er de to henholdsvis hovedtrener og daglig leder klubben som altså skal møte Oilers i CHLs 16-delsfinale.

Under ser du hele oppsettet for den første CHL-runden sesongen 2020/21.