Kamper

Norsk Topphockey

 

Påfyll av power til Powerplay

Oilersfamilien er en flott miks av mennesker og aktiviteter så vel på som utenfor isen. Visste du at hockey som rusrehabilitering har sin plass i fellesskapet? Powerplay Hockeyteam har trent ukentlig i DNB Arena siden 2017. Denne sommeren får de en solid oppmuntring med seg inn i ferien.

 

Sparebankstiftelsen SR-Bank valgte nemlig å sende 80 000 kroner i retning laget, som er et samarbeidsprosjekt mellom rehabiliteringstjenesten i Stavanger kommune og Oilers. Frode Østberg har sammen med venn og kollega Ronny Skalle vært pådriver og ansvarlig for prosjektet fra start.

– Ronny og jeg, som begge brenner for hockey, fikk for en del år tilbake ideen i forbindelse med kommunens årlige aktivitetsmesse for mennesker med rus-/psykiske helseutfordringer. Vi tok kontakt med Oilers’ styreleder Tore Christiansen, som aldri er vanskelig å be når det kommer å støtte arbeid for vanskeligstilte, og har på veien videre samarbeidet med klubben via samfunnskontakt Kjetil Garvik, forteller Frode.

Etter den spede starten i 2017 har aktiviteten vokst, men det tok litt tid å sette prosjektet.

– Det ble en del til og fra de første årene. Våre brukere sliter med mange utfordringer, ikke minst når det kommer til regelmessig oppmøte til aktiviteter. At pandemien kom sigende i 2020 hjalp heller ikke på, sier ildsjelen som til daglig jobber på kommunens mottak- og oppfølgingssenter for unge (MO-Ung).

De siste sesongene har imidlertid Powerplay Hockeyteam opplevd gledelig vekst.

– Vi har nå en kjerne på 12 til 15 spillere som møter på trening i DNB Arena mandager. Dermed blir det enklere å ta imot nye. Vi ser også at flere finner nye relasjoner i Oilersfamilien, sier Frode .

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Frode Østberg (til venstre) og Ronny Skalle har vært primus motorer for Powerplay Hockeyteam siden tilbudet ble en del av Oilersfamilien i 2017. Her fra en trening i Stavanger Ishall på tampen av forrige sesong. (Foto: Kjetil Garvik)

Støtten fra Sparebankstiftelsen er kjærkommen. Pengene får kjapt ben å gå på.

– Hockey krever utstyr, og utstyr slites. De første sesongene var vi heldige og fikk låne utstyr gratis av Oilers. Etter hvert har vi fått mulighet til å disponere vårt eget, som selvsagt er en stor fordel. Dette må vedlikeholdes og suppleres langs veien. Våre egne drakter hadde det også vært stas å få produsert. Logoen er klar, sier Frode entusiastisk.

Visjonen er å utvide tilbudet. En ukentlig treningsøkt på kveldstid  har lenge vært et mål.

– Kapasiteten på isflatene i Stavanger, ikke minst DNB Arena, er ganske sprengt. Mange ønsker plass, noe som jo er gledelig for hockeyen. Kanskje kan vi bruke litt av støttemidlene til kveldstrening en gang i blant. Vi ser jo gjerne at våre brukere kommer over stabile dagtilbud, samtidig som vi gjerne ser dem igjen på laget. Det vil ikke minst motivere nye spillere, avslutter Frode Østberg til oilers.no.

Vi takker Sparebankstiftelsen SR-Bank for velvillig støtte og ønsker Frode, Ronny og gjengen lykke til med ny sesong etter ferien. Kanskje du eller din bedrift ønsker å støtte dem på veien? Ta kontakt. Små og store midler kommer godt med. Sammen er vi sterke!