Kamper

Norsk Topphockey

 

På’n igjen!

Tre uker etter feiringen av Byttå 2017 er det dags for ny innsats. En fin blanding unge og eldre, gamle og nye, var på plass da fysisk trener Eirik Haukali tirsdag presenterte sommertreningsprogrammet 2017. 

Nå venter et ni ukers treningsopplegg for gutta. Frem til utgangen av juni skal de gjennom to fellesøkter på hverdager, samt individuelt tilpasset egentreningsprogram i helgene.

Vi snakker varierte saker. Nøye tilpasset målet med treningen, som selvsagt er å yte best mulig på isen sesongen 2017/18. Basistrening, kampsport, styrke, ballspill, tempo og utholdenhet er sentrale stikkord. Sjefen sjøl gleder seg til å komme igang.

– Jeg har vel tenkt på dette treningsopplegget konstant siden vi avsluttet det forrige, forteller Eirik Haukali til oilers.no. Med smilet på lur, samtidig som han mener det på alvor. Oilers’ fysiske trener er hekta på det han driver med.

– Joda, jeg liker det vi holder på med. Mest av alt drives jeg kanskje av nygjerrighet. Vi hadde gode resultater i treningsarbeidet forrige sesong, men alt kan forbedres. Alltid. Det handler om finjusteringer og innhenting av tips fra den beste kompetansen på de ulike felt, sier Eirik.

En fin gjeng var på plass fra start da Eirik Haukali (nr. to fra høyre første rekke) introduserte programmet for sommetreningen 2017. Nå skal grunnlaget for suksess sesongen som kommer legges. (foto: Kjetil Garvik)

Resultatene forrige sesong taler sitt eget språk. Fra gutta vant Ironman i august til nok et dobbeltgull var i boks i april. Oilers’ fysiske trener snur derimot ikke bunken.

– Mengden er vel omtrent som i fjor, men jeg prøver å tenke ennå mer kynisk denne sesongen. Vi trenger ikke bruke mer tid enn vi må på å få jobben gjort. Det er ingen tjent med, sier han.

Utviklingspotensialet er alltid til stede.

– Selv har jeg mitt fremste kompetansefelt på helhet. Da gjelder det å være ydmyk å trekke inn den nødvendige spisskompetansen på enkeltområder. Målet er å få treningen til å arte seg så hockeyspesifikt som mulig. Man blir god på den man trener på. Sommerreningen må simulere det som skjer på isen. En spennende utfordring,  sier Eirik.

Han drar litt på det når spørsmålet om resultatmål for sommertreningen kommer opp.

– For meg er det viktigste at spillerne opplever at treningen som nyttig. At den har en positiv effekt på prestasjonene og at sesongstarten viser at vi har gjort et skikkelig forarbeid. Et godt resultat i Ironman er selvsagt hyggelig, men det er ikke det viktigste. Trente vi for å vinne den konkurransen hadde programmet sett annerledes ut. Dette handler om å stå den lange distansen sesongen 2017/18. Vi skal gjøre vårt for å lykkes, også på denne iden av sommeren, avslutter Eirik til oilers.no.

Fysisk trener Eirik Haukali er igang med arbeidet. Forrige sesongs resultater er historie. Nå handler det om å stå den lange distansen, sesongen 2017/18. (foto: Kjetil Garvik)