Kamper

Norsk Topphockey

 

Peter Andersson gir seg i Oilers

Keepertrener Peter Andersson har valgt å sette kursen tilbake til Sverige etter inneværende sesong. Med det takker en viktig brikke i Oilers’ sportslige apparat av etter sju fantastiske sesonger i klubben.

Rettere sagt, en viktig brikke i hockeymiljøet i Stavanger takker av. Ikke minst for utviklingen av keeperbyen Stavanger og keeperklubben Oilers.

– Peter har gjort Oilers og Stavanger til attraktivt sted å komme for å utvikle seg som hockeykeeper. Ikke minst gjennom sin innsats for vårt skoletilbud Oilers Topphockey, sier sportssjef Pål Higson oilers.no.

Han trekker frem keepertrenerens evne til å jobbe med ulike alders- og utviklingsnivå i et lengre perspektiv.

– Peter forvaltet mange sesonger ligaens sterkeste kombo i Ruben Smith og Henrik Holm på. Han uviklet i denne perioden Henrik Holm fra å være ung og lovende til nylig å representere Norge i OL. Samtidig har han tatt hånd om tilreisende keepertalenter som Jakob Opsahl og Jonas Wikstøl som begge står for det norske U20-landslaget, sier Pål.

Hovedpersonen selv er takknemlig for årene han har bak seg i Stavanger.

– Sju fantastiske år. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag. Nå gikk min kontrakt ut etter denne sesongen og det byr seg spennende muligheter hjemme i Sverige. Noen ganger må man ta valg som ikke er enkle, sier Peter.

Også han trekker frem arbeidet med keepere i ulike utviklingfaser som spesielt givende fra tiden i DNB Arena.

– Jeg har fått jobbe med topp seniorer og yngre keepere side om side. Jeg vil takke alle involverte både fra Oilers og Stavanger Hockey for det vi har hatt sammen, avslutter Peter Andersson til oilers.no.

Peter Andersson (øverst til venstre) sammen med flotte representanter for Golietown Stavanger. Bak: Henrik Holm (f.v.), Jonas Wikstøl og Jakob Opsahl. Foran: Theo Rooseboom de Vries og Ena Nystrøm