Kamper

Norsk Topphockey

 

Phil Lane klar for Oilers

Oilers har signert den amerikanske løperen Phil Lane for sesongen 2018/19.  Phil er 26 år og kommer fra Rochester, New York. Han ble draftet av Phoenix Coyotes i 2010, som juniorspiller på Brampton Battalion i Ontario Hockey League. Phil var forrige sesong assisterende kaptein på Atlanta Gladiators i ECHL, men har spilt brorparten av sine kamper som profesjonell i AHL, nest øverste nivå i nordamerikansk hockey. Utfyllende statistikk på Oilers’ siste tilvekst finner du på Eliteprospects.

Sportssjef Pål Higson er tilfreds med å få Phil Lane på plass i DNB Arena.

– Vi har ofte rekruttert spillere med bakgrunn fra college hockey. Denne gang har vi valgt en med bakgrunn fra canadisk juniorhockey. Til tross for sin unge alder har Phil allerede spilt profesjonell ishockey i seks sesonger. Hovedsakelig i AHL, men den siste sesongen i Atlanta i ECHL hvor han ble toppscorer med 32 mål på 62 kamper, sier Pål.

Han forteller om en spiller med solide fysiske forutsetninger

– Phil er det vi kaller en powerforward. Stor, bra på skøyter og viker ikke i det fysiske spillet. I AHL har han stort sett hatt en defensiv rolle, men har fått litt tid i Powerplay pga sine offensive ferdigheter. Han klarte aldri å etablere seg som en topp 6 forward i AHL og vil derfor starte sin karriere i Europa nå. Jeg har sett han spille flere ganger for Portland og Springfield. Han besitter et ferdighetssett som kan gjøre han til en meget bra spiller i europeisk ishockey. Både Todd og jeg har hatt gode samtaler med Phil og mange som kjenner ham. Vi er trygge på at vi får en person som passer godt inn i laget og spiller som har kapasitet til å være en toppspiller i Get-ligaen, avslutter Pål til oilers.no.

Powerforwarden Phil Lane spiller for Oilers sesongen 2018/19. Her i drakten til AHL-laget Springfield Falcons. (foto: democratandchronicle.com)