Kamper

Norsk Topphockey

 

Pre-season 2021

Sommerferien er historie. Oilers er i gang med sesongoppkjøringen. Bare å starte nedtellingen til Fjordkraft-ligaen 2021 med andre ord. Vår første seriekamp går som kjent av stabelen mot Manglerud Star i DNB Arena torsdag 16. september. Før den tid skal gutta spille seks treningskamper. Alle på norsk is.

 

Laget kan se tilbake på en solid off-season med treninger ledet av Eirik Haukali, Kåre Kvalvik og Juha Kaunismäki. Frem til juli sto ukentlig ni økter på programmet, to av dem på is.

Isen har forøvrig ligget i DNB Arena hele sommeren, et tilbud mange spillere har benyttet også i juli. I august starter det ordinære pre-season programmet. Mandag 2. og tirsdag 3. august gjennomfører gutta diverse fysiske tester. Onsdag 3. august 10.30 går første felles istrening av stabelen.

Etter to uker med trening hjemme i Stavanger går turen sørover. Vi skal også denne sommeren spille KIK Trophy i Idda Arena som går av stabelen 20. – 21. august. Oilers møter Lillehammer IK to ganger. Fredag starter oppjøret 17.00 mens kampen lørdag har nedslepp 16.00.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Også denne sommeren reiser gutta til sørlandets hovedstad for å spille KIK Trophy i Idda Arena. Her fra fjorårets oppgjør mot Sparta. (foto: Kjetil Garvik)

De siste ukene av august samles landslaget til oppkjøring foran OL-kvallik. Norge møter Slovenia, Sør-Korea og Danmark på Jordal siste helgen i august for å gjøre opp om en plass i lekene kommende vinter. Eventuelle oilersspillere i Petter Thoresens tropp blir dermed ikke å finne på laget under KIK-Trophy.

Det samme gjelder når gutta møter Stjernen i Fredrikstad torsdag 26. august. Alle mann er imidlertid på plass når pre-season avsluttes med Storhamar Elitecup i CC Amfi 2. til 5. september. Etter planen er troppen på dette tidspunktet også forsterket med ytterligere en importspiller.

Motstandere på Hamar, foruten Oilers og vertsklubb Storhamar, blir Vålerenga og Lillehammer.

Kampoppsettet finner du på denne linken.  

Artikkelen fortsetter under bildet.

Storhamar er vertskap når Oilers avrunder sesongoppkjøringen med tre treningskamper i starten av september. Her fra et treningsoppgjør med de gulblå i CC Amfi forrige sesong. (foto: Fredrik Hagen)

Sportssjef Pål Higson er godt fornøyd med oppkjøringsplanen.

– Vi har fått på plass det kampantallet vi ønsker og skal spille mot lag som passer oss godt, sier Pål til oilers.no.

Heller ikke denne gang spilles treningskamper hjemme i Stavanger.

– Det har vel blitt regelen heller enn unntaket. Jeg ser imidlertid ikke vekk fra at vi setter opp en internkamp etter de første ukene på is i DNB Arena, av typen vi kjørte under nedstengingen i vinter, sier Pål.

Sportsjefen har også planer om aktiviteter utenfor isen når gutta er på tur.

– I forbindelse med kampene i Kristiansand og på Hamar legger vi opp til lengre opphold med plass til trening og teambuilding.  Dette var et punkt spillerne savnet litt i fjor. Ikke minst i forbindelse med turneringen i CC Amfi ligger det godt til rette. Da er landslagets OL-kvallik unnagjort, og vi regner med å ha en endelig tropp på plass inkludert de siste utenlandsimportene, avslutter Pål Higson til oilers.no.