Kamper

Norsk Topphockey

Romjulshockey

Julehelgen er historie. Gutta er klare for to romjulskamper før nyttårsrakettene skytes opp. To skikkelige godbiter. Fredag venter Lillehammer i DNB Arena, mens turen går til Furuset Forum søndag. Da er det Roy og Shampos Vålerenga som gjelder. To toppkamper på tre dager med andre ord. Hvilken herlig avslutning på 2018.

Oilers og Lillehammer møtes for fjerde gang så langt denne sesongen. Oilers tok poengene i de første to oppgjørene, mens Mikael Kvarnströms menn slo tilbake med seier i det tredje.

Troppen

For Oilers’ del er skade- og karantenesituasjonen den samme som mot Ringerike torsdag før jul. Det betyr at hverken Lars Christian Rødne, David Morley, Dennis Sveum eller Peter Lorentzen er på isen i romjulsoppgjøret.

Nykommer Greg Mauldin venter fremdeles på sin arbeidstillatelse.

Billetter til Oilers – Lillehammer kjøper du her. 

Tall og fakta foran oppgjøret finner du i vår mediaguide. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Phil Lane og resten av Oilers er klare for romjulsbaluba mot Lillehammer fredag 18.00. Den kampen bør du ikke gå glipp av. Klilkk på bildet for å kjøpe din billett. (arkivfoto: Oddmund Sola)

Litt nostalgi

Med unntak av 2005 og 2010 har Oilers spilt romjulskamper alle sesonger siden opprykket i 2003. I regelen en hjemme og en borte. Først som en del av prosjektet med bonuskamper (dobbeltkamp mot naboen på tabellen), etter hvert som enkeltstående kamper i det ordinære serieoppsettet. Av i alt 13 oppgjør  i Stavanger står vi med ni seire og fire tap. Tre av tapene kom imidlertid de tidligste årene og ser vi på de siste 10 romjulskampene hjemme har vi sterke 9/1 å vise til.

Eneste tap denne perioden kom mot Sparta i 2016, laget vi har møtt til romjulshockey på hjemmebane hele fem ganger. Veteranene i supporterleiren husker kanskje spesielt romjulen 2006. Gjestene fra Sarpsborg slo oss på overtid i Siddishallen, i et høydramatisk oppgjør hvor både Henric Höglund og Martin Strandfeldt pådro seg matchstraff og kampkarantener. Martin tok likegodt turen innom dommergarderoben etter kamp også, noe som neppe hjalp særlig på straffeutmålingen.

Sesongens mest positive?

Nok mimring for denne gang. Nå er det altså Lillehammer som gjelder. Gutta fra nordspissen av Mjøsa pekes av mange på som sesongen mest positive overraskelse så langt. For all del, de spilte finale senest i vår, men store endringer i laget og svak start på høsten bar bud om tyngre tak denne sesongen.

Men Lillehammer snudde trenden og leverte etterhvert en solid første halvdel av sesongen. Laget fra Kristins Hall besitter ikke minst et herlig offensivt arsenal med Joey Benik i spissen. Det blir sjelden få mål i kampene L.I.K. spiller for å si det slik.