Kamper

Norsk Topphockey

 

Rylan Schwartz til Oilers

Oilers forsterker troppen foran sluttspillet. Den canadiske løperen Rylan Schwartz kommer til Stavanger fra spill i Deutsche Eishockey Liga (DEL) med Nürnberg IceTigers. Rylan slutter seg til laget i løpet av uken. Ettersom han har tysk pass i tillegg til det canadiske, og dermed er EU-borger, forventes det at behandlingstiden for spilletillatelse går rimelig kjapt. 

Debut med det første for Rylan altså, som forsterker laget på løperplass hvor han kan spille både center og ving.

Oilers’ siste forsterkning kommer fra Wilcox i Saskatchewan, Canada og rundet 30 år 8. januar. Etter solide sesonger for Colorado College (med tidligere oilersspiller Willian Rapuzzi på laget), spill i ECHL (hvor han vant Kelly Cup med Allen Americans) og AHL gikk turen i 2016 til Europa og tysk hockey.

Foruten Nürnberg har Rylan en sesong med Heilbronner Falken (DEL2) og to sesonger med Fishtown Pinguins (DEL) på cv’en. Hos sistnevnte var vår gamle kjenning Mike Hoeffel blant rekkekameratene.

Utfyllende statistikk kan du lese på Eliteprospect. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Den canadiske løperen Rylan Schwartz er klar for Oilers ut sesongen. Han kommer fra spill i Nürnberg IceTigers i Deutsche Eishockey League. (foto: Thomas Hahn)

Oilers benytter altså den siste utlendingsplassen på kvoten ut sesongen. Som forventet vil nok mange si, ettersom David Morley fikk et lengre skadeopphold på nyåret. Sportssjef Pål Higson er fornøyd med å ha den siste brikken på plass.

– Rylan er en erfaren spiller, som etter en strålende karriere på College spilte noen sesonger i AHL og ECHL før turen gikk til Tyskland. Han er kreativ, har god teknikk og jobber hardt begge veier på banen, sier Pål om lagets siste tilskudd.

At Oilers får mulighet til å hente canadieren er litt tilfeldig.

– Rylan har ikke fått spillet til å stemme helt som han ønsket IceTigers. Klubben har også for mange utlendinger i troppen. Han har derfor fått tillatelse til å avslutte sesongen et annet sted og muligheten åpnet seg for en tur til Stavanger. Det passer godt for oss, avslutter en fornøyd sportssjef til oilers.no.