Kamper

Norsk Topphockey

 

Salzburg neste!

Tiden er kommet. Den offisielle delen av sesongen kan endelig starte. Kjekt med sommer, men når alt kommer til alt er det for ventetid å regne. Torsdag kveld droppes pucken mellom Redbull Salzburg og Oilers i det som blir vår første kamp i Champions Hockey League siden 4-6 tapet for Kalpa Kuopio i DNB Arena 11. oktober 2017.

 

Siden den gang har et par sportslige mellomsesonger avløst av pandemi holdt oss utenfor det gode selskap i Europa. Vi var riktignok kvalifisert sesongen 20/21, og skulle møte forrige sesongs mester Rögle i første runde. Koronaen satte en stopper for det. Nå er vi imidlertid tilbake der vi hører hjemme.

Her kan du se torsdagens vertskaps promotion video til Champions Hockey League.

Artikkelen fortsetter under filmen. 

Forrige sesongs østerrikske mester på motstatt side av isparketten i Eisarena Salzburg med andre ord. En solid utfordring for gutta, som kommer til Mozarts hjemby fra treningsleir i slovenske Bled og treningskamper mot nettopp østerrikske motstandere den den siste uken.

Vi har snakket med assisterende trener Juha Kaunismäki om det som venter. Vår gamle kaptein gleder seg.

Nettopp den transatlantiske influensen er i følge ham sentral i lagets stil.

– Pilene peker for forrige sesongs mester i ICEHL (International Central European Hockey League) som går på sin fjerde sesong med den unge amerikaneren Matt McIlvane (36 år, red.anm.) som hovedtrener, sier Juha til oilers.no.

– Fysisk og hurtig hockey med press i begge ender av banen, og ikke minst pucken raskt gjennom midtsonen for etablering bak motstander blålinje. Blir et spennende møte for oss ettersom vi har flere fellestrekk i spillesett, sier Juha.

Kontinuitet på trenersiden til tross, torsdagens motstander har endret en del i mannskapet den senere tid.

– Hele sju nye spillere har kommet inn denne sommeren, og det skal bli spennende å se hvordan mannskapet fungerer tidlig i sesongen med såpass mange endringer, sier Juha, før han legger til en viktig kvalitet som skiller forrige sesongs mestere fra majoriteten av lag i ligaen.

– Salzburg har et meget bra juniorakademi. Det er nærmest regelen at det kommer spillere opp foran hver sesong, noe som selvsagt er populært i lagets fanbase. Om vi ser på de mer etablerte publikumsfavorittene kan vi merke oss lagets toppscorer Peter Schneider og Thomas Raffl, som er bror til NHL stjernen Michael Raffl, avslutter Juha Kaunismäki til oilers.no.

Klikk på bildet under for å lese mer fakta om Redbull Salzburg i Champions Hockey League:

 

Redbull Salzburg feiret seier i ICEHL (International Central Europe Hockey League) forrige sesong da de beseiret ungarske Fehervar AV19 med clean sweep 4-0 i kamper i finalen. 1. september er de vertskap for Oilers i Mozarts fødeby i det som er vår første CHL-kamp siden 2017. (foto: Mackinger Photography)