Kamper

Norsk Topphockey

 

foto header: levpraha.com)

En hektisk uke i Oilers’ lagbygge er dermed over. Fem spillere og ny assisterende trener har sluttet seg til Oilersfamilien. 24 år gamle Spencer Humphries fra Delta, Bristish Columbia er siste mann inn porten.

Backen Humphries kommer fra spill i ECHL, sist med South Carolina Stingrays som var en tapt kamp #7 i semifinalen fra å spille Kelly Cup-finale forrige sesong. Oilers’ siste signering har også erfaring fra europeisk hockey, nærmere bestemt det tidligere KHL-laget Lev Praha sesongen 2013/14.

Du kan lese komplett statistikk på Humphries på Eliteprospects.

Spencer Humphries leverte et sterkt ECHL-sluttspill med South Carolina Stingrays denne våren. (foto: twitter.com)

Solide skussmål

Pål Higson har stor tro på sin siste signering.

– Jeg har sjelden fått så mange gode tilbakemeldinger som på Spencer. Jeg ble tipset av Peteri Vehanen, som spilte sammen med ham da Lev Praha gjestet KHL for noen sesonger siden. Videre har alle referanser vært udelt positive, slår oilers sportslige leder fast.

Sunne ambisjoner og forventninger er stikkord.

– Spencer er klar på at hans ambisjoner strekker seg lenger enn norsk hockey. Samtidig har han respekt for det vi står for og klar på at dette er hans sjanse til å vise kvalitetene som kreves for å ta steget til tøffere ligaer Erfaringen fra Praha gir ham dessuten viktig innsikt i europeisk hockey kontra spillet han kjenner fra nordamerika, sier Pål.

Typemessig beskriver han siste nykommer som en stor, sterk all-round back.

Dette er ingen poengmaskin. Heller en solid toveis spiller. Størrelsen hans sørger for at han skaper rom rundt seg, og han har tempo i sitt spill med puck. Høyrefatningen gjør ham også avendelig i vår spilleplan, sier Pål.

Pål Haukali Higson kan notere rekordtidlig ferdigstilling av spillerstallen. Det får smilet frem hos sportssjefen. (foto: Kjetil Garvik)

Fornøyd Higson

Komplett spillerstall midtveis i juni hører til sjeldenhetene. Pål klager ikke.

– Det blir sommerferie i år, slår sportssefen fast.

– Spøk til side, det føles godt å ha kabalen klar allerede nå. Av en eller annen grunn har markedet på backsiden vært åpnere i år. At vi fikk Tim (tidligere oilersspiller Tim Kunes , red. anm.) klar så tidlig var positivt. Videre har jeg hatt Scott Macauley på blokken en stund. Det samme med vår nye center Mark van Guilder. Når prioriterte valg går inn er det lite å vente på, sier Pål.

Mangfold og tempo

Han er godt fornøyd med sammensetningen i troppen.

– Vi møter sesongen med en blanding av unge, ambisiøse talenter og rutinerte klubbspillere fra høyt nivå. Det er en god formel. Videre har vi solid mix av høyre/venstre fatning, noe som ikke minst gjør oss fleksible i overtallsspill, slår sportssjefen fast.

Han tror troppen står godt i forhold til klubbens spillemessige ambisjoner.

– Tempo er et stikkord. Vi ønsker å spille en hockey hvor pucken spilles raskt. Dette mannskapet kan levere nettopp det, avslutter ål Higson til oilers.no.