Kamper

Norsk Topphockey

 

Siste signering på plass

Den amerikanske løperen Mario Lucia er klar for Oilers. 25 år gamle Lucia kommer fra spill i AHL med Binghampton Devils forrige sesong, og kommer til Stavanger med blant juniorverdensmesterskap for USA på CV’en. A-lagstroppen teller nå 12 løpere, 7 backer og 2 keepere. Lagbygget foran sesongen 2018/19 er dermed i mål.

Mario Lucia ble draftet av Minnesota Wild i 2011. Etter fire år på University of Notre Dame (samme som blant andre Dan Kissel, Christian Hanson og Mark Van Guilder) har han spilt to sesonger i AHL. Han ble i fjor tradet fra Minnesota Wild til New Jersey Devils. Nylig ble det klart at New Jersey ikke ville tilby han en ny NHL-avtale og Mario valgte derfor å satse i Europa.

Oilers’ sportssjef Pål Higson er svært fornøyd med å kunne presentere Mario Lucia som siste spiller inn i troppen.

– Dette er en meget spennende signering for oss. Mario ble juniorverdensmester med USA sesongen 2012/13. De fleste spillerne fra den troppen er i dag markante i NHL, sier Higson.

Mario Lucia beskriver han som en spiller med teft for scoringer.

– Mario er en meget spennende offensiv spiller. Han har et solid skudd og god hockeyforståelse. En typisk sniper med høyt ferdighetsnivå. Mario Lucia hentes til DNB Arena for å produsere offensivt. Ikke minst i overtallsspill, avslutter Pål Higson til oilers.no.

Til orientering ankommer ikke Mario Stavanger før 14. august på grunn av deltakelse i sin søsters bryllup. Han er imidlertid på is sammen med andre profesjonelle spillere i Minnesota frem til det.

Mario Lucia, her avbildet i den amerikanske landslagsdrakten, er klar for Oilers kommende sesong. Lucia ble juniorverdensmester for USA sesongen 2012/13. (foto: hockeywilderness.com)