Kamper

Norsk Topphockey

 

Siste stikk i Sarp?

Storhamar og Vålerenga er klare for semifinalen i årets NM-sluttspill. I kvartfinaleseriene som ennå spilles leder Oilers og Frisk Asker 3-2 over henholdsvis Sparta og Lillehammer. Søndag er det klart for kamp #6 i Sparta Amfi og Askerhallen. En eventuell syvende og siste kamp går av stabelen tirsdag.

Oilers har absolutt statistikken på sin side foran den sjette kvartfinalekampen. Klubben har ledet 3-2 i en sluttspillserie elleve ganger og aldri gitt det fra seg. Ni ganger har avgjørelsen falt allerede i kamp #6. Og imponerende nok, hele åtte ganger har det skjedd på bortebane.

Heldigvis er prestasjoner er ferskvare i dette gamet. Historien betyr lite når gutta entrer isen i Sparta Amfi. Men Oilers har tradisjonelt et godt grep om kamp #6. Spennende å se om statistikken står seg denne søndagen.

Troppen

Patrick Ulriksen er tilbake etter skade. Markus Søberg og Kristian Forsberg spiller ikke den sjette kvartfinalen.

På utlendingskvoten står Phil Lane over denne gang, mens Brandon Burlon er inne i troppen. Simen Talge supplerer løperkorpset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sikrer Greg Mauldin (bildet) og gutta semifinalebillett i Sparta Amfi søndag? Om ikke er det duket for en 7. og endelig avgjørende kamp i DNB Arena tirsdag. (arkivfoto: Oddmund Sola)

Følg kampen

Nedslepp i Sparta Amfi er 18.30.

Runden

Foruten oppgjøret i Sarpsborg spilles kamp #6 mellom Frisk og Lillehammer i Askerhallen denne søndagen. De øvrige kvartfinalene er ferdigspilte.

Du finner kampoversikt, historikk, presseklipp samt mye mer i vår sluttspillportal om du klikker på bildet av Rocky under.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oilers har møtt Sparta i NM-sluttspill fire ganger tidligere.

2006

Oilers møtte Sparta i kvartfinalene den våren, en kampserie hvor seier fulgte hjemmebane frem til Oilers vant kamp #6 i Sparta Amfi. Hjemmelaget førte kampen med 3-0 tidlig, men Oilers hentet opp og Ante Pettersson satte den avgjørende 4-3 scoringen fem minutter før slutt. Seieren var faktisk den første for Oilers i Sparta Amfi gjennom tidene.

2010

Semifinale denne gang. Det startet på beste måte. Sparta ble først slått i Sarpsborg, deretter i Siddishallen. De blå slo tilbake og utlignet til 2-2. Oilers vant derimot den femte kampen i Sarpsborg og kunne dermed fullføre serien i kamp #6 hjemme, noe de gjorde ved å slå rivalen fra Hockeytown 3-2 i en feststemt Siddishall.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oilers har møtt Sparta i NM-sluttspillet fire ganger tidligere. Her jakter Mark Van Guilder scoring i semifinalen 2017. (foto: Oddmund Sola)

2011

Denne våren handlet det om selveste kongepokalen. Dessverre for oss var de blå best i det meste og finalen endte med gedigen fest på torget i Sarpsborg. Med profiler som Matt Robinson, Henrik Malmström, Jonas Elofson, Phil Osear og Tommy Kristiansen i storslag tok de pokalen greit mot et Oilers som kun knep en hjemmeseier i kamp #2 før sesongen var over.

2017

Nok en semifinale. Av det målfattige slaget. Sparta kom fra tidenes kraftanstrengelse med verdensrekordkampen i CC Amfi i kvartfinalen. De blåhvite fra Hockeytown orket kun en scoring totalt mot Oilers, som dermed vant 4-0 i kamper og kvalifiserte seg for sin 8. strake NM-finale.