Kamper

Norsk Topphockey

 

Slutt for Oilers’ siste mohikaner

Han scoret det første elitemålet for Oilers mot Lillehammer 21. september 2003. Siden har han vært med på samtlige av klubbens 11 titler. Nå skal Oilers’ siste mohikaner jakte sin siste pokal. CDA legger opp etter sesongslutt. 

– Etter mange runder i tenkeboksen har jeg bestemt meg for å legge skøytene på hylla. Selvfølgelig har det vært en utrolig vanskelig beslutning å ta, men jeg er glad for alt jeg har fått oppleve i min karriere og jeg gleder meg til å starte på et nytt kapittel, forteller Christian Dahl Andersen til oilers.no

– Jeg har ikke klart å komme opp på det nivået jeg ønsker å være på denne sesongen. Selv om jeg ikke føler meg for gammel har jeg bestemt meg for å prioritere andre ting i livet. De neste ukene handler alt om å vinne et siste NM-gull og nyte de siste ukene av karrieren sammen med hele Oilers familien, sier CDA.

En strålende reise nærmer seg slutten. 14 år etter at han kom Stavanger har CDA bestemt at kampen om Byttå denne våren blir siste etappe i karrieren. (foto: Oddmund Sola)

Tiden er inne for å takke lagkamerater, støtteapparat, supportere og alle andre rundt klubben for en fantatstisk reise. Vi har gått fra å være nylkommer til å bli landets største og beste hockeyklubb. Ikke mange får sjansen til å være med på noe slikt, sier CDA.

Nå starter nye utfordringer for CDA.

– Kathrine  (Maaseide, red.anm.) nærmer oss 10 års bryllupsdag. Vi har tre skjønne barn. Jeg har egentlig fått alt jeg hadde planlagt. Nå venter et nytt kapittel. Jeg har ikke noen Plan A i øyeblikket, men håper å finne noe som får ut det beste i meg, sier han.

Ingen har flere poeng i Oilers enn #10. Her sørger han for scoring mot Stjernen. (foto: Oddmund Sola)
CDA har representert Norge på såvel det norske U18- U20- som A-landslaget. Her mot Latvia i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)
Miraklet i Rouen. Et av flere spesielle minner i Oilers for CDA. (foto: Kjetil Garvik)
Ingen har flere kamper for Oilers enn Christian Dahl-Andersen. Her markeres han for sine første 500 i GET-ligaen. (foto: Oddmund Sola)

Tallenes tale

CDA har i skrivende stund spilt totalt 721 kamper for Oilers. Ingen har flere.

#10 har så langt notert med 614 poeng (246 + 368) i oilersdrakten. Ingen har flere.

Christian innehar også en rekke av Oilers’ klubbrekorder. Ingen har skutt flere skudd mot motstandermålet, stått bak flere kampavgjørende scoringer eller notert poeng i flere strake kamper. For bare å nevne noen få av mange.

Min beste hockey! Samspillet med Martin Strandfeldt (#26) og Juha-Pekka Loikas står igjen som noe helt spesielt for CDA. (foto: Oddmund Sola)

Min beste hockey

Så blir også ydmyk når spørsmålet om karrierehøydepunktene kommer.

– Jeg har egentligt fått oppleve alt jeg drømte om. La gå at det ikke ble noen karriere i utlandet. Jeg fikk alt i Oilers. Bronsemedaljene allerede i første elitesesong. Det første NM-gullet. Den første triumfen i nye DNB Arena. Og selvsagt den magiske helgen helgen i Rouen med seier i Continental Cup. Disse er vel kansje de mest spesielle, forteller CDA.

– Det aller viktigste kan imidlertid ikke knyttes til enkelthendelser. Det handler om ha fått prestere sitt beste. Perioden i rekke med Martin Strandfeldt og Juha-Pekka Loikas var spesiell. Jeg fikk oppleve å spille min beste hockey. Det er jeg evig takknemlig for, avslutter en rørt Christian Dahl Andersen til oilers.no.

Hjemmesiden ønsker CDA lykke til med siste innspurt og stiller oss fremst i rekken av dem som vil takke for følget. Den rekken kommer til å bli lang de neste ukene!