Solid seier mot Villach

Oilers slo det østerrikske elitelaget Villach 5-2 (3-1, 1-1, 1-0) i slovenske Maribor onsdag kveld. Våre mål ble satt inn av Jacob Lagace (2), Markus Vikingstad, Even Myreng og Stephan Vigier. Hjemmesiden har både Øyvind Fiskaa og Tobias Eiken på plass i Maribor. De har sendt oss følgende rapport fra onsdagens oppgjør.

Østerikerene kom rett fra åpningsdropp og produserte en kjempesjanse. Men etter den sjokkåpningen var det Oilers som dominerte perioden. Før 5 minutter var gått satte Lagace 1-0 fra rett foran mål etterfin bak ryggen pasning av Lucia.

Midtveis i perioden fikk Oilers flere powerplays og utnyttet disse godt. Først gjorde scoret Lagace på akrobatisk vis etter fin pasning av Johannessen i 5 mot 3. Og i det påfølgende 5 mot 4 setter Vikingstad en nydelig backhand i mottsatt kryss. Villach utnyttet et powerplay på slutten av perioden til å sette 3-1.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det endte til slutt 5-2 da Oilers møtte Villach i Maribor sommeren 2018. Her setter Even Myreng inn 4-1 tidlig i midtperioden. (foto: Øyvind Fiskaa)

Andre periode var jevnspilt, men etter en dårlig start kom Oilers mer og mer og det var fortjent når Myreng satte inn 4-1 på et fint skudd etter forarbeid av Vigier og Morley. Rett før slutt får Villach en utligning. Forsberg blokker et skudd men returen havner hos en blåkledd på åpen kasse. Og Villach er nære ytterligere en redusering, men et tigersprang av Holm avverger målet.

Tredje periode viste to lag midt i knallhard sesongoppkjøring, ikke det store spillet og etterhvert ganske grettent. Prøvespiller Matt Pelech hos VSV utmerket seg mest på feil side av loven og etter en stygg hodetakling på Hoff syns Haglund nok var nok. Selv om han nok var tre vektklasser under gikk han rett i ansiktet på Pelech, og selv om fighten var ganske enveis så fikk han honnør for å stå opp for lagkameraten.  På slutten styrte Vigier inn ett skudd fra blå og satte sluttresultatet 5-2.

Etter kampen spilte lagene 5 minutter sudden der Oilers tross 2 min. Powerplay ikke klarer å avgjøre og det ender 0-0.

To fulltreffere og solid kveld på jobb for Jacob Lagace (til høyre) mot Villach. (foto: Øyvind Fiskaa)