Kamper

Norsk Topphockey

 

Storkamp åpner sesongen

De kommer fra tsjekkias nest største by, ble grunnlagt i 1953. De vant smått utrolige 11 av 12 nasjonale titler mellom 1955 og 1966. Det skulle derimot gå 50 år til den neste. Forrige sesong var endelig ventetiden over for det de fleste kaller tsjekkias mest crazy fans. I positiv forstand. Denne torsdagen debuterer Kometa Brno i Champions Hockey League. Mot Stavanger Oilers. 

«I think Stavanger Oilers will be a very strong opponent. I do not underestimate any opponent as I have great respect for our opponents. But what this game brings along, we will see once it is over.”

Sitatet er hentet fra CHLs medeiguide hvor Kometas coach Libor Zabransky kommenterer oss som gruppemostander. Diplomatisk uttalt selvsagt, og CHL-historien gir ham også god grunn til ikke å undervurdere Oilers.

Vi tapte riktignok begge kampene mot Plzen forrige sesong, men kampene var jevne. Og vi har tidligere slått Extraliga-kollega Trinec både hjemme og borte.

Oilers har også vunnet sin første hjemmekamp i CHL-sesonger på rad, så her er det bare å kjøre på. Noe gutta også garantert kommer til å gjøre når sesongen endelig droppes igang torsdag kveld.

Coach Gulbrandsen mener Oilers er godt forberedt til sesongpremieren.

– Vi er nærmest skadefrie og har bak oss gode treningsuker på is i DNB Arena og treningsleir med solid matching i Maribor. Vienna og Klagenfurt forberedte seg i likhet med oss på CHL, så vi fikk øvd oss på ekte vare, sier Pål til oilers.no.

Nå gjelder det å koordinere bein og hoder.

– Det er det som avgjør. Vi vil spille med høyt tempo og fokus på overganger. Read and react. Til det trenger vi skøytesterke, offensive spillere. Jeg synes kampene i Maribor ga mange positive signal, sier Coach Gulbrandsen.

Han venter seg tøff motstand når CHL droppes i gang.

– Det er ikke noe å lure på. Dette er lag på topp europeisk nivå. Marginene er små på hva du får med og mot deg. Når det gjelder Kometa Brno kan vi forvente et klassisk tsjekkisk tenkesett. Godt organisert. Kynisk og enkelt i egen sone. Så liker de å legge dypt og ligge på. Får de etablert seg i angrepssonen er de tøffe å ha med å gjøre. Samtidig som de også er sterke i kontringsspillet, avslutter Pål til oilers.no.

Foto: youtube,com