Kamper

Norsk Topphockey

 

Takk for meg

Det endte med dobbelt gull i begge ender for Magnus Hoff etter seks sesonger i Oilers. Nå velger #19 å legge skøytene på hylla. Etter 11 sesonger på øverste nivå i norsk hockey venter jobbjakt for 28-åringen som i disse dager fullfører utdannelsen som sivilingenør i byggkonstruksjon. Selv er han mest takknemlig for alt han har fått være med på.

 

– Hockeyen har vært en stor del av livet mitt. Jeg har fått oppleve mye og ikke minst fått mange gode venner. Nå starter imidlertid et nytt kapittel. Jeg synes tiden var inne, forteller Magnus til oilers.no.

Oslogutten vokste opp med hockey i Hasle/Løren, og har foruten Oilers spilt elitehockey for Vålerenga og Manglerud Star. En sving over dammen og spill for Lincoln Stars i USHL har han også på CV’en. I tillegg til kamper for flere alderbestemte landslag. Nå vil han finne seg en sivil jobb.

– Det har vært spennende år med både opp- og nedturer. Heldigvis mest det første. Jeg har vært heldig som har fått konkurrere i en god klubb hvor ambisjonene er å kjempe i toppen og vinne titler. To norgesmesterskap og tre seriegull er jo også solid, oppsummerer Magnus.

På det obligatoriske spørsmålet om høydepunkter fra tiden i Stavanger vrir Magnus imidlertid svaret i en litt annen retning enn sølvtøy.

– Det har så mange fine stunder i fullsatt DNB Arena. Bare det å stå i spillerinngangen under introen og kjenne på trykket før laget skal på is. Få være en del av det. Der blir på mange måter som en stor familie. Det tar jeg virkelig med meg videre, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det endte med seks sesonger og totalt 289 kamper i Oilers for Magnus Hoff. Her fra et oppgjør mot Vålerenga, klubben han spilte for fra 2010 til 2014. (foto: Oddmund Sola)

Etter seks sesonger i hjemmegarderoben i DNB Arena har Magnus mye godt å si om fellesskapet i laget.

– Vi har en sterk gruppe som står sammen i alle utfordringer. Å vinne er en ting, men vi har vært sterke sammen også i motgang. Det har vært motiverende å være en del av av, sier han.

Selv har han blitt spilleren alle som følger Oilers forbinder med knallhardt arbeid og innsats og alt for drakten uansett hvilken rolle han blir satt i.

– Jeg lever greit med som ettermæle,  sier 28-åringen. Tenkesettet mitt er vel å gjøre så godt jeg kan, ta den jobben som trengs og bidra på en positiv måte for laget.

Det er egenskaper han også ønsker å ta med seg videre i arbeidslivet.

– Absolutt. Jeg vil jobbe hardt, være klar for spennende utfordringer og samarbeid der jeg havner, sier Magnus.

Og det vil være i Stavanger-området. #19 sier nemlig det alle supportere liker best å høre når populærere spillere takker av.

Joda, både jeg og samboer Signe har blitt glade i Stavanger. Vi blir her. Så blir jo broder Ludvig videre i Oilers. Det passer bra, sier Magnus og smiler.

Da gjenstår det bare å takke av.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har vært en del av alle mine lag gjennom karrieren. Alle som har hjulpet meg på veien, avslutter Magnus Hoff til oilers.no.

Vi ønsker Magnus lykke til videre. Heldige blir de som får ham med på laget!

Sommerisen er lagt i DNB Arena og de første ispassene for ivrige ungdomslag er i gang. For Magnus Hoff er det imidlertid slutt. Nå venter jobbjakt for #19, som i skrivende stund fullfører masterutdannelsen innen bygg og materialer, med byggkonstruksjon som hovedområde. (foto: Kjetil Garvik)