Kamper

Norsk Topphockey

 

Team Juha tar form

Juha Kaunismäki er tilbake i jobben som Head of Coaching i Oilers sin junioravdeling. Bindeleddet mellom juniortrenerne, fysisk apparat, Oilers Topphockey og våre seniorlag er dermed tilbake på plass. Nå nærmer også Juha sitt lag bak laget seg komplett. Han gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

 

– Fem sesonger som assisterende trener har gitt meg mange nyttige erfaringer. Med A-laget er krav og forventninger til resultat hver sesong enorme. Spillerutvikling er litt mer som maraton. Den lange prosessen. Nå gleder jeg meg til å jobbe i team på tvers i klubben, sier Juha.

Han synes trenerstaben kommende sesong ser spennende ut. En fin miks.

– Sivert Garvik blir hovedtrener på U16. Sivert er selv fostret opp i klubbens juniorarbeid og gjorde forrige sesong et solid inntrykk som assistent for Christer Nylund på U20-laget som ble norgesmestre. En ung, lokal gutt med passion og forståelse for trenerarbeid. De er det ikke så mange av.

Også de eldste juniorene får lokal sjef.

– Jørgen Forgaard bli ny U20-trener. Han har jobbet i klubben en årrekke, fått god ballast og er klar for å overta etter Christers gode arbeid. Også han er et lokalt produkt. Det er stas.

Artikkelen fortsetter under bildet.

A sort of homecoming. Juha Kaunismäki er tilbake i gangen ved juniorgarderobene i DNB Arena. Nå gleder han seg til rollen som hovedansvarlig og koordinator for klubbens utviklingsarbeid. (Foto: Kjetil Garvik)

På U18 blir det imidlertid et nytt ansikt å se i boksen.

– Slovakiske Denis Legersky er ny mann inn. En spennende trener med gode referanser og ikke minst svært allsidig bakgrunn. Forrige sesong jobbet han som skills coach på junior- og seniornivå i HC Davos, og har ung alder til tross (36 år, red. anm.) trenererfaring på ulike nivå for både lag og individuelle spillere.  Denis er fra samme by som vår tidligere keepertrener Lubos Pisar. Han har også kjæreste i Norge, forteller Juha.

Sist, men ikke minst, gleder vår gamle kaptein og backkjempe seg til samarbeidet med klubbens øvrige støtteapparat.

– Eirik Haukali har gjort et formidabelt arbeid med utviklingen av vårt fysiske treningsprogram. Nå tar Dennis Sveum over. Han har mye å bidra med, også for våre juniorspillere. Forventningene til samarbeidet med ny hovedtrener Anders Gjøse er også store. Han er klar på at han ønsker bred satsing og samarbeid mellom de ulike nivåene i klubben. Dette blir bra, avslutter Juha Kaunismäki til oilers.no.

NB! Vårt ukrainske lag Sdyshor 2007 vil kommende sesong representere Forus/Sandnes i Eliteserien U18. Igor Visnievsky og Igor Kronovos fortsetter som lagets trenere.