Kamper

Norsk Topphockey

 

Tilbake i manesjen!

Eller mer presist, han er tilbake på jobb for A-laget. Det har gått fem år siden han løftet tidenes første kongepokal i DNB Arena over hodet, takket for seg og fikk ansvaret for Oilers’ juniorsatsing. I følge ham selv er tiden moden for neste steg. Juha Kaunismäki, for all tid en bauta blant klubbens spillere, blir Todd Bjorkstrand assistent kommende sesong.

– Oh, he is a big man! He made a great impression on me, slår Oilers’ påtroppende hovedtrener fast. Han er godt fornøyd med at vår legedariske #6 blir høyre hånd og nærmeste medarbeider kommende sesong.

– For meg som ny vil Juhas rutine og kunnskap om klubben være av stor betydning. I tillegg banker hjertet hans for Oilers og han viser en ekte lidenskap for sporten, sier Todd.

Han meldte tidlig at han ønsket seg en assistent med meningers mot. En solid drøftingspartner. Noe han føler seg sikker på at Kaunis vil være.

– Rollen som assistent er ikke alltid den enkleste, men jeg føler meg trygg på at Juha er rett mann for oppgaven. Vi hadde flere lange gode samtaler da jeg var i Stavanger nylig. Allerede der fant vi en god dialog. Vi tror begge på hardt og ærlig arbeid. En av trenernes viktigste oppgave er å ta glød og «passion for the game» med til spillerne i garderoben. Det har jeg tro på at vi skal klare, avslutter en fornøyd Todd Bjorkstrand på telefon fra Boston.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Han har vært Todd Bjorkstrands høyre hånd på A-laget siden sesongen 2018/2019. Nå går ferden tilbake til jobben som sportslig ansvarlig for klubbens juniorarbeid. Tilbake til et langsiktig maratonløp etter å ha sprintet 100-metere i fem år som hovedpersonen selv breskriver det. (foto: Kjetil Garvik)

Også fra spillerhold er det klar tale etter ansettelsen av Juha Kaunismäki som assisterende trener.

– Helt klart et spennende og populært valg. Hans arbeid for klubbens junioravdeling har vært solid og alle som spilte med ham her i Oilers sier det samme: Den beste kapteinen og lederskikkelsen et lag kan ha. Dette blir bra, slår nåverende oilerskaptein Kristian Forsberg fast.

Sportssjef Pål Higson slutter seg til de fornøydes rekker. Han legger ikke skjul på at han lyktes med sitt førstevalg for jobben.

– Jeg har virkelig ønsket å komme i mål med Juha. Rent formelt er han bare i permisjon fra jobben som leder for klubbens junioravdeling, men han har alt på plass for rollen som assistent i trenerteamet. Det handler om spillererfaring, trenerutdannelse, sterkt hockeyhode, solide røtter i klubben og anerkjennelse fra alle i og rundt laget. Når så kjemien mellom ham og Todd også stemte var det lite å lure på, sier Pål til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Passa deg for Juha! En av Oilers' største gjennom tidene er tilbake på jobb for klubbens A-lag. Her et av mange tøffe tak mot Vålerenga fra Juhas tid som aktiv spiller. (foto: Oddmund Sola)

Hva så med hovedpersonen selv? Juha Kaunismäki er ikke mannen med de største ordene. Som spiller satte han alltid laget foran seg selv. Og han er stolt av arbeidet mange har lagt ned i klubbens junioravdeling og de gode resultatene det har gitt. Nå er han klar for A-lagets manesje igjen.

– Jeg føler tiden er moden. Det har vært en spennende reise de siste fem sesongene. Vi har utviklet en av de fremste junioravdelingene i landet. Karer som Michael Brandasu, Peter Andersson og mange flere har lagt ned et fantastisk arbeid. Skoletilbudet. Akademiet. Jeg er stolt av å ha fått være en del av det. For meg har ikke minst det å få være trenerenes trener og veileder vært spesielt. Jobbe med de pedagogiske aspektene. Ta del i utviklingen, sier Juha.

Han tilstår at tanken på å være trener på øverste nivå har ligget i bakhodet en tid.

– Møtene med Todd ble nok det som fikk meg til å ta steget. Vi skulle ha tre korte samtaler, men det ble timesvis. Han gjorde et solid inntrykk på meg. Det er sterkt å komme til en klubb som utlending slik han gjorde i Herning, og få en slik posisjon. Han minner en del om Petter Thoresen også. Suksess både som spiller og trener. Hardt arbeid. Sterkest sammen, forteller vår tidligere backkjempe engasjert.

Nettopp det siste blir i følge Oilers’ nye assistenttrener en nøkkel i arbeidet med å snu motgang til medgang kommende sesong.

Det høres kanskje ut som en klisje, men vi må alle mann til å forstå at vi er i samme båt. Laget er sterkt nok spiller for spiller. Miksen mellom rutine og ungdom blir bra. Men vi må virkelig ville vinne. Sammen. Vi trenere må bruke vår erfaring fra med- og motgang og få spillerne med på prosjektet, avslutter Juha Kaunismäki til oilers.no.

-Legg merke til hvilken lagdel som trener det lille ekstra! Kommentaren fra Dennis Sveum (i midten) og backkameratene Daniel Bøen Rokseth (t.v.) og Mats Larsen Mostue sitter løst når nytilsatt assistenttrener og ex oilersback Kaunis kikker innom treningsrommet i DNB Arena. (foto: Kjetil Garvik)