Kamper

Norsk Topphockey

 

Tore i taket

Høsten 2022 har stått i jubileets og de store anledningenes tegn DNB Arena. Nå stiller vi bokstavlig talt lyskasterne inn for nok en stor markering. Oilers ønsker å hedre styreleder og majoritetseier Tore Christiansen for hans uvurderlige innsats for klubben. Den høytidelige seremonien går av stabelen foran kampen mot Frisk Asker lørdag 26. november.

 

Billetter til kampen med den helt spesielle rammen kjøper du på denne linken.

 

– Dette blir nok den eneste gangen et banner heises i taket uten et enstemmig styrevedtak, sier sportssjef Pål Higson og smiler.

Og det har han selvsagt rett i. Styreleder fikk aldri innsyn eller taletid i saken. Hovedpersonen er imidlertid stolt av å bli vist denne spesielle æren.

– Superstolt faktisk. Det må vel være det største man kan oppleve i norsk hockey. Og jeg har ikke spilt en eneste kamp, sier Tore Christiansen til oilers.no, som vanlig med et godt glimt i øyet.

– Men seriøst, jeg har tenkt mye på dette etter jeg fikk høre om beslutningen. Det er en fantastisk anerkjennelse av det arbeidet jeg har bidratt med. Og aller viktigst, de verdiene vi sammen har utviklet i Oilersfamilien, sier Tore.

Han setter pris på at hederen kommer mens han ennå er aktiv i arbeidet i og rundt klubben.

– Slike markeringer dukker gjerne opp først etter at folk har gått i penalet, som jeg liker å si. Nå får jeg oppleve å se banneret i taket, og kan tenke at det henger der og nærmest overvåker det vi sammen har skapt til evig tid. Det jeg får æren av å være symbol for føres videre gjennom arbeidet alle i klubben bidrar med, avslutter en stolt hedersmann til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tore Christiansen har hatt gleden av å feire mye med Oilersfamilien i DNB Arena. Lørdag 26. november blir han selv midtpunkt for feiring og hederlig markering (foto: aftenbladet.no)

Nettopp dette med å hedre en person i aktiv tjeneste har vært viktig motivasjon for å hedre Tore nå.

– Mange faktorer bidrar til en fin ramme for seremonien denne høsten. Klubben har nettopp lagt bak seg 20-årsjubileum. DNB Arena har feiret sine første 10 år og hovedpersonen selv rundet 60 denne sommeren. Disse faktorene er imilertid ikke årsaken til styrets vedtak, sier Pål Higson.

– TC hadde havnet i taket uansett på ett eller annet tidspunkt. Hans betydning for klubben lar seg knapt måle. Uten Tore intet Oilers for å si det enkelt. Så er tradisjonen for bannere i taket at det gjerne knyttes til pensjonering/freding av drakter til spillere som legger opp. Vi ser ingen grunn til å vente på pensjonering i dette tilfellet. Tore er heller ingen vanlig spiller, slår sportssjefen fast.

Han håper det blir stinn brakke under den høytidelige seansen 26. november.

– Vi planlegger en seremoni med stil og flotte innslag Tore verdig. Det er bare å glede seg, avslutter Pål Higson til oilers.no.

Sportssjef Pål Higson (til høyre) har lenge samarbeidet tett med Tore Christiansen. Han mener at bannerheising for sistnevnte er helt på sin plass og at det hele egentlig bare handler om timing. (foto: aftenbladet.no)