Kamper

Norsk Topphockey

 

Tre nye år for Henrik

Han var 20 år da han signerte en ettårskontrakt med klubben i hockeyens ville vest. Litt tilfeldig kanskje. Og for all del, tilfeldigheter får ofte ting til å skje. De fører imidlertid sjelden til noe varig. Henrik Holm er i gang med sin 11. sesong i Oilers og velger like godt å legge til ytterligere tre. Minst. Det er ingen tilfeldighet.

Den unge Stjernen-keeperen hadde forsåvidt flere grunner til å takke ja da muligheten for en tur vestover meldte seg i 2011.

– Min far jobber i Equinor og fortalte masse positivt om Stavanger. Oilers fremsto som en stor klubb med gode utviklingsmuligheter for meg. Jeg kjente også Ruben Smith fra før, og så ham for meg som en god keeperkollega på veien, forteller Henrik til oilers.no.

Det siste skulle vise seg å treffe midt i blinken. Ruben og Henrik ble et av ligaens beste keeperpar gjennom tidene. Konkurransen dem i mellom fikk det beste frem i begge. Dette skjedde samtidig som keeperbyen Stavanger for alvor vokste frem. Mye takket være gutta i spiss og klubbens dyktige keepertrenere.

– Oilers har hatt kapasiteter på plass hele min tid i klubben. Det har betydd mye for utviklingen av keepere både i topp og bredde. Peter Andersson var her i mange år. Så kom Andreas Eriksson og nå til slutt Lubos Pisar. Alle solide trenere og utviklere, skryter Henrik.

Keeperbyen Stavanger. Henrik har fått se et fantastisk keepermiljø vokse frem etter han kom til Stavanger i 2011. Ikke minst takket være fantastiske mentorer og keepertrenere. Her et bilde fra 2018, med trener Peter Andersson bak til høyre. Øvrige på bildet er (fra venstre) Jonas Wikstøl, Theo Rooseboom de Vries, Jacob Opsahl og Ena Nystrøm. Alle landslagskeepere da bildet ble tatt. (foto: Kjetil Garvik)

Tall og fakta sier også sitt om valget Henrik gjorde for drøyt 10 år siden. Han kan se tilbake på seks kongepokaler, fem seriegull og en Continental Cup med Oilers. Han har også etablert seg som en av keeperne Petter Thorensen og landslaget ser mot når troppen tas ut.

Nettopp Petter Thoresen er etter Henriks mening en av flere suksessfaktorer i hans karriere så langt. Den nåværende landslagssjefen var oilerstrener de første fem sesongene Henrik var i Stavanger.

– Petter lærte meg mye om å være sterk og gjøre de rette tingene for å prestere. Samarbeidet og den sunne konkurransen med Ruben er også naturlig å trekke frem. Begge har betydd mye for meg.

Et minne fra hans andre sesong i klubben er også naturlig å trekke frem.

– Sluttspillet i 2013, da jeg kom inn i finaleserien og ble kåret til MVP da vi vant, var en fantastisk opplevelse for meg. Det ga meg en solid boost for sesongene videre, sier den re-signerte oilerskeeperen, stolt av å se tilbake på årene i Stavanger så langt.

Rett i snappen. Henrik har reddet totalt 8261 (!) skudd for Oilers siden 2011. Og flere skal det bli de neste tre sesongene! (arkivfoto: Oddmund Sola)

Ydmyk og stolt går som en rød tråd gjennom samtalen med Henrik. I den rekkefølgen. #38 er ikke typen som snakker mest om seg selv. Han liker bedre å peke på dem han har rundt seg.

– Jeg er ydmyk over å være en del av dette. Jeg er stolt av gutta. Av laget, organisasjonen og Oilersfamilien. Forholdet mellom klubben og meg er også veldig godt. Dermed kjentes det riktig å skrive en såpas lang kontrakt videre. Vi har vunnet mye, men jeg opplever likefullt at suget er stort etter mer. Ikke minst nå som pandemien har sørget for to avlyste sluttspill, seier Henrik.

Han vil også rose ledelsen for måten de driver klubben på.

– Det står respekt av måten Pål Higson og Tore Christiansen jobber. Tålmodigheten og langsiktigheten de viser i sine valg har gjort Oilers til en stabil klubb. En klubb som har vunnet mye og kommer til å fortsette å gjøre det. Dette er også mye av grunnen til at Oilers er så attraktiv for spillere, sier Henrik.

Samfunnskontakten Henrik. Ingen i Oilers har oftere tatt initiativ overfor vårt lokale sykehus enn Henrik. Her fra en tidligere BamseBonansa på SUS, med pengesjekk øremerket barneavdelingen på veggen. (foto: Kjetil Garvik)

Så da er det bare å glede seg til fortsettelsen. Det gjør i alle fall Henrik, som tilstår at han for alvor er i ferd med å slå rot i området. Oilers’ sisteskanse vet hva han snakker om. Han og Dennis Sveum er de siste av spillerne fra Siddishallen som ennå er aktive. Nygift er han også.

– Jeg føler jeg hører til her nå. Det er ikke til å legge skjul på. Men det er viktig å få med at Gøril (fruen, red.anm.) og familien har vært positive om jeg ville flytte på meg. Og tanken har selvsagt streifet fra tid til annen. Ta en sesong eller to et annet sted. Nå blir vi imidlertid værende her. Det kjennes godt. Vi har kjøpt hus på Randaberg og gleder oss til å komme i gang der, avslutter Henrik Holm til oilers.no.

Blikket festet fremover. Henrik Holm vil feire nye mesterskap med gjengen han er stolt av. Derfor blir han værende i DNB Arena. (arkivfoto: Oddmund Sola)