Kamper

Norsk Topphockey

 

Tsjekkisk, finsk og svensk motstand i vente

Det står ikke på motstanden når Oilers i august innleder sin fjerde strake CHL-sesong. En semifinalist, en finalist og en vinner fra turneringens kanskje tre sterkeste ligaer venter på motsatt side av isparketten. Malmø Redhawks, Kalpa Kuopio og Kometa Brno utgjør sammen med Oilers gruppe B. Det ble klart etter onsdagens gruppetrekning i Køln.

Sportslig leder Pål Haukali Higson feiret alternativ 17. mai i den tyske VM-byen. Hans umiddelbare reaksjon er at Oilers havnet i en noen lunde gjennomsnittlig gruppe rent sportslig. Om en slik betegnelse finnes i dette selskapet.

– Solid motstand. Det er ikke noe å lure på. Noe det ville blitt uansett hvilken gruppe vi havnet i. Vi trakk ikke noen av de klareste forhåndsfavorittene, men heller ikke det motsatte. Jeg betrakter motstanderne som ganske jevne, men holder Malmø som knapp gruppefavoritt om jeg skal velge, sier Pål til oilers.no.

Videre litt mer om hvert av motstanderlagene:

Takk for sist

Som da det ble gjennsyn med tsjekkiske Trinec, treffer Oilers også denne gang igjen en tidligere motstander i gruppespillet. Gutta reiser til de finske skoger for å møte Kalpa Kuopio. Forrige sesongs finske finalist stiller med mye av det samme som da vi traff dem for to sesonger siden. Den gang endte det med en seier til hvert av lagene.

Påls kommentar: Kalpa har videreutviklet og modnet laget siden forrige gang vi møtte dem. At de nådde finalen i SM-liiga denne våren sier vel sitt om arbeidet. Trener Sami Kapanen velger fremdeles å spille en ganske særegen hockey, basert mye puckbesittelse, vendinger og angrep i bølger. Så får vi se hvordan vi takler dem denne gang.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kalpa Kupio på gang for kaptein Kristian (bildet) og resten av oilersgutta. Her fra kamp mot forrige sesongs finske finalist i DNB Arena høsten 2015. (foto: Oddmund Sola)

Historikk og entusiasme

Brno sorterer blant de virkelige aristokratene i tsjekkisk hockey, riktignok med tyngde fra tiden som Tjsekkoslovakia. Klubben står med tre europeiske titler og hele 12 nasjonale mesterskap. Vårens triumf var derimot den første siden 1966.

Påls kommentar: Brno er laget jeg kjenner minst til av de tre, men vi kan vente en hockey ikke så ulik den vi møtte hos Ocelari Trinec de første CHL-sesongene. Laget består i hovedsak av tsjekkiske spillere og har masse rutine i rekkene. Martin Erat, med nærmere 900 NHL-kamper på cv’en, kan stå som et eksempel. Brno hevdes forøvrig  å være et flott sted å besøke, og supporterne deres beskrives som de beste i ligaen av alle jeg har snakket med i den tsjekkiske leiren. Så her har vi noe å glede oss til.

Endelig søta bror

For det måtte altså fire trekninger til før vi havnet i gruppe med en svensk mostander, til tross for at svenskene sammen med Finnland stiller flest lag i CHL. Malmø har spilt i SHL de siste tre sesongene, etter en tyngre periode med åtte av ni sesonger i Allsvenskan. Sin hittil beste periode sportslig hadde Skåne-laget tidlig på 90-tallet, med to svenske mesterskap og en europeisk tittel. Forrige sesongs semifinalist spiller for øvrig sine kamper i flotte Malmø Arena med plass til drøyt 12 000 tilskuere. God plass til reiselystne rogalendinger med andre ord.

Påls kommentar: Den kuleste men også tøffeste motstanderen av de tre slik jeg ser det. Vi har lenge ønsket å få målt oss mot et svensk topplag i CHL-sammenheng. Nå er det endelig dags, og beliggenheten og reisemulighetene er glimrende for våre supportere. På isen blir det tøffe tak. Malmø var solide forrige sesong og styrker stallen ytterligere foran den neste. Ambisjonene er toppen av svensk hockey. De ser på papiret ganske så hyfsade ut, for å si det på deres dialekt.

Du finner mer informasjon om de andre gruppene etter onsdagens trekning på CHLs hjemmeside.

PS. Kampoppsettet for høstens CHL-gruppespill ventes klart i løpet av kommende uke. 

Entusiastisk atmosfære! Supporterne til Kometa Brno beskrives som de beste i Extraliga, også av lagets motstandere. (foto: youtube.com)