Kamper

Norsk Topphockey

 

Vi har alt å vinne!

Det er dags for finaler i NM-sluttspillet. Oilers og Frisk har gjort seg fortjent til finalebillettene. I Asker venter sultne supportere på sitt lags første finale på ni år. Vi tok en prat med en av dem, 38 år gamle Daniel Vassbund. Til daglig markedssjef i Nordicbet og med et bankende hjerte for Askers store stolthet.

Han gleder seg til å oppleve en NM-finale på hjemmebane igjen. Daniel har fulgt Frisk i 30 år og er ikke i tvil: Godfølelsen er på plass i Asker!

– Dette er stort for klubben. Etter at gullet glapp i 2008 og Zucca tok veien til Sverige har vi hatt magre år. En rekke kvartfinaler er ikke all verden. For fem år siden var vi faktisk minutter unna degradering til 1. divisjon, minnes han.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Daniel Vassbund (t.v) har fulgt Frisk så lenge han kan huske. Nå gleder han seg til NM-finale mellom kompisene CDA og Basse (bildet). I det som blir førstnevntes avskjed som aktiv hockeyspiller.

Overrasket over årets finaleplass er han derimot ikke.

– Jeg er av dem som trodde på dette før sesongen startet. Vi tok seriebronse i fjor og stilte med styrket tropp denne høsten. Ikke minst defensivt. Denne lagdelen må være på plass om man skal sloss om titler, sier 38-åringen som har fulgt Frisk siden han var en guttunge.

Utvikling i riktig retning

Inneværende sesong har vært en opptur, dog med motbakker underveis.

– Vi tapte borte mot Kongsvinger og hadde vel 8-9 tap på rad. Da var det vel ikke akkurat finalestemning som rådde for å si det slik, mer et skråblikk på Manglerud Stars resultater og snikende tanker om kvallik, erkjenner Daniel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frisk har feiret en festkveld i DNB Arena så langt denne sesongen, da de slo Oilers 5. januar. Daniel har tro på mer jubel for Jimmy Andersson (bildet) og de orange når finalespillet starter opp. (foto: Oddmund Sola)

Slik gikk det ikke. Askerbøringene fikk sving på sakene, avsluttet sterkt og havnet til slutt på 4. plass på tabellen. Nå er de klare for finale. Daniel trekker frem flere suksessfaktorer bak resultatet. Trener Sune Bergman er viktig.

– Sune er en ringrev. Meningene har nok vært delte ettersom vi har røket mot VIF i kvarten gang på gang de siste sesongene. Nå er det nok ingen som tviler lenger, slår han fast.

Kontinuitetsbærere og hjemvendte askergutter er også viktige stikkord.

– Anders Bastiansen og Niklas Dahlberg representerer mye av det første. Og vi fikk hjem lokale profiler som Henrik Ødegård og Fredrik Lystad-Jacobsen foran denne sesongen. Veldig positivt, sier Daniel fast.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Disse to vil garantert komme i fokus de neste ukene. Henrik Holm (i hvitt) og Niklas Dahlberg vokter målet for hver sitt lag i finalen. (foto: Oddmund Sola)

Skandale-Judas

At Oilers er motstander i finalen trigger bare ekstra.

– Oilers er laget alle vil stå. De har satt ny standard for hockeyen her til lands og gutta hever seg alltid når regjerende mester kommer til Askerhallen, sier Daniel.

Han merker seg at flere spillere fra nettopp Frisk fant veien vestover da Oilers rykket opp i 2003.

– Vi drev vel en form for utviklingshjelp de første årene, da karer som Bakkene, Sethereng og ikke minst CDA tok turen. At de valgte å bli værende etter karrieren er mer uforståelig, sier Daniel med glimt i øyet.

– Vi tok oss forresten av Anders Henriksen og Henrik Medhus også noen sesonger, legger han til, fremdeles med smilet på lur.

Spøk til side, det er selvsagt spesielt med CDA som avslutter karrieren mot Frisk, nærmest legende å regne i Oilers.

– Vi hadde jo humor med å kalle ham Skandale-Judas da han reiste, minnes Daniel, som i ettertid er raus i omtalen av kompisen og valget han gjorde.

– Med fasit i hånd er det lite å lure på. Han har hatt en fantastisk karriere i Oilers og fortjener å gå drakten i taket som tidenes oilersspiller, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Anders Henriksen er en av oilersspillerne med fartstid fra Asker. Eller U-hjelp som Daniel kaller det, men glimt i øyet. (foto: Oddmund Sola)

Men altså, finale mellom Oilers og Frisk Asker. Det er kongepokalen det handler om. Daniel i sterk i troen.

– Vi har ligaens beste keeper, bedre bredde i stallen enn på lenge og en hjemmebane Oilers ikke liker å komme til. Et godt utgangspunkt. Første kamp i DNB Arena blir veldig viktig for oss. Et rekordstort publikum fra Asker har meldt sin ankomst. Vi har alt å vinne, avslutter Daniel Vassbund til oilers.no.