Kamper

Norsk Topphockey

 

Sjette gang #6. 2017

Oilers har totalt sju kongepokaler i monter i DNB Arena. Seks strake fra og med 2012. Et eventuelt sjuende strake ville blitt historisk i norsk hockey. Det kom ikke i denne omgang.  Et annet aspekt i talleken er guttas evne til å avgjøre finaler i sjette kamp.

 

Seks av sju kongepokaler så langt har nemlig blitt feiret etter finale #6. Triumfen i Askerhallen våren 2017 ble intet unntak.

Sluttspillet generelt 

Oilers og Lørenskog var også denne sesongen de beste lagene i grunnserien og la som vinteren før beslag på gull- og sølvmedaljer. Gutta fra Skauen choket derimot i sluttspillet og takket for seg allerede da de møtte Lillehammer i kvartfinalen.

Dermed var det åpent for en outsider i finalen. Frisk Asker takket for invitasjonen ved endelig å kvitte seg med VIF-spøkelset i kvarten og videre slå Lillehammer ut i semifinalene. I finalen holdt duellantene sine hjemmebamer de første fem oppgjørene. Men så var dette med kamp #6 og Oilers da…

Oilers spesielt

Veien til finale ble en ren Østfold-reise for Oilers. Først ut var reprise på kvartfinalene i 2015 med Stjernen på motsatt banehalvdel. Regjerende mester tok korteste vei med 4-0 i kamper, men 8 scoringer i snitt forteller om kamper med mange situasjoner i målgårdene.

Semifinalene ble mer målfattige. Motstander Sparta kom fra tidenes kraftanstrengelse med verdensrekordkampen i CC Amfi på veien mot avansement. De blåhvite fra Hockeytown orket kun en scoring totalt mot Oilers, som dermed vant 4-0 og kvalifiserte seg for sin 8. strake NM-finale.

Og for en finaleserie det ble!

Tre av kampene gikk til overtid. To i DNB Arena. Dan Kissel avgjorde dem begge. I mellom disse vant Oilers 5-1 det nærmeste vi kommer et uspennende finaleoppgjør denne våren. I Askerhallen var Frisk best i den første kampen. Den neste ble jevnere (unggutten Magnus Geheb avgjorde på overtid), før Oilers nok en gang viste seg å være kongene av kamp #6 og sikret sin 6. strake kongepokal tirsdag 11. april.

Sluttspillets motto Gå i krigen – Betale prisen – For hverandre ble dermed virkelighet. Klikk for å se sluttspillets intro.

Fra mimreboken

Takk Christian!

Det var som om det sto skrevet i stjernene. CDA avsluttet sin eventyrlige karriere i Oilers med å få bestemannspris og heve sin 7. kongepokal med klubben (8. totalt) over hodet på sin opprinnelige hjemmebane. Et lite øyeblikk spilte alle de fremmøtte i Askerhallen på samme lag og hyllet en av norsk hockeys fremste klubbspillere gjennom tidene.

All statistikk fra Oilers’ sluttspill 2017 finner du på våre statistikksider.