Kamper

Norsk Topphockey

 

Oilers spele hjemmakamp. 2013

6. oktober 2012 blir stående som en nøkkeldato i Oilers-historien. Flotte DNB Arena ble åpnet og sesongen 2012/2013 og vil bli husket som den helt spesielle første i egen storstue. Og var sesongåpningen spesiell skulle avslutningen vise seg å bli ellevill.

 

Sluttspillet generelt

Seriemester Vålerenga gikk inn i sluttspillet som favoritt. Ikke bare sikret klubben seriegullet med en solid formkurve etter jul, de forsterket også stallen betydelig i jakten på ny bøtte i sitt jubileumsår. Kvartfinalene bød på få overraskelser ettersom topp fire fra grunnserien gikk videre til medaljespillet. Vålerenga hadde få problemer med å sikre seg finalebillett mot Sparta. Oilers vs. Lørenskog ble en jevnere affære, men tittelforsvareren vant til slutt nært sagt som vanlig (tredje sesongen på rad i en sluttspillsserie) 4-2 over romerikingene.

Finaleserien går over i historiebøkene som en tett og spennende affære, med masse publikum og god stemning i finalearenaene. Som vanlig når disse lagene møtes ble det kjempet såvel på isen som i mediene. Til slutt sto det 4-2 i kamper til Oilers og klubbens tredje kongepokal var med det et faktum.

Oilers spesielt

Ettersom Oilers havnet på 2. plass i grunnserien måtte de se Vålerenga velge antatt svakeste Stjernen som motstander i kvartfinalen. Vårt valg sto mellom Storhamar og Frisk. Valget falt på sistnevnte til tross for at Askerbøringene havnet 12 poeng foran SIL på serietabellen. Oilers vant de tre første oppgjørene til tross for at kampene var meget jevne (de to første gikk til overtid), og dermed ble Frisks muligheter relativt teoretiske. Sune Bergmans gutter reduserte en gang før Oilers lukket serien på hjemmebane i kamp #5.

Vålerenga valgte fjerderankede Sparta som motstander i semifinalen. Dermed var det for tredje sesong på rad duket for Oilers mot Lørenskog i sluttspill. Lagene hold sine hjemmebaner frem til kamp #6. Her snudde vi 4-1 til 5-6 i en høydramatisk kamp. Dermed var det klart for Vålerenga og Oilers i finalen, en reprise av finaleoppgjøret i 2010.

Det begynte på verst tenkelige vis for tittelforsvareren. Oilers var ikke nærheten av noe som helst da VIF vant kamp #1 på Jordal 5-1. Vi slo derimot tilbake med en solid kamp #2 i DNB Arena, og det lå virkelig noe i luften inn mot det tredje oppgjøret på Jordal. Tore Christiansen valgte like godt å kjøpe 1000 billetter til kampen, og under mottoet «Hjemmakamp på bortebane» mobiliserte oilerssupportere i hopetall denne aprillørdagen. Og hvilken kamp det ble! Med det som føltes som halve Rogaland på tribunen vant Oilers 1-4 og brøt med det Vålerengas hjemmebanefordel.

Kamp #4 i DNB Arena ble en ren maktdemontrasjon fra et heltent hjemmelag i samspill med et hjemmepublikum som for anledningen farget arenaen i gult og svart. Vålerenga svarte med å redusere til 2-3 på Jordal før Oilers lukket finaleserien med å vinne kamp #6 i en hysterisk spennende overtidstriller i DNB Arena. Man kan nesten lure på om scenariet var skrevet i stjernene…

Fra mimreboken

Allsang

Det var på grensen til uvirkelig. At nært sagt alle sto igjen på tribunen for å feire gullet den fantastiske søndagskvelden er en ting. Men da Coach Thoresen ba om å få Hjemmakamp en gang ekstra slik at også spillerne kunne få være med å synge tok det helt av. Espen Thorsteinsbøs flotte klubbhymne var som Oilers denne sesongen en aldri så liten slow starter. Det tar litt tid før folk flest tar steget og synger med. Helt til denne kvelden. Da sang alle…

All statistikk fra Oilers’ sluttspill 2013 finner du på våre statistikksider.